Jeg vil gerne læse psykologi i Toronto, Canada

26 okt 2010
SPØRGSMÅL
Hej! Jeg vil gerne læse psykologi i Toronto. Er det muligt og hvor finder jeg alt den praktiske information der skal til,, når en familie flytter til udlandet for at studere? På forhånd tak! Susanne

Svar:

14 mar 2014

Det er selvfølgelig muligt at læse psykologi i canada. Det kræver dog en hel del arbejde fra dig, ligesom det stiller store krav til din økonomi.

Det første skridt vil være at finde et universitet du vil optages på og kontakte deres 'international office'. De vil være behjælpelige med alt det praktiske og kunne konkretisere hvad du behøver  for at søge optagelse og for at få opholdstilladelse i Canada.

Derudover vil det være en idé at kontakte den Canadiske ambassade i forbindelse med opholdstilladelse og flytning til canada. Du vil under alle omstændigheder skulle søge visum, ligesom du formentlig skal dokumentere at du har økonomien i orden.

Du skal dog huske at der skal betales tuition-fee på Canadiske universiteter, og den er ofte højere for internationale studerende end for canadiske. Derudover er er der store begrænsninger på hvor meget støtte du kan modtage fra den danske stat, da SU ikke gives til det første år på universiteter i canada og USA.

Et alternativ kan være at kontakte en af de Danske agenter som samarbejder med universiteter i Canada. Kilroy Education har et samarbejde med et universitet lidt uden for Toronto, hvor det er muligt at læse psykologi. Derfor vil kan det være en idé at gå igennem dem, da det gør processen noget mere overskuelig med hjælp et etableret netværk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide