Universitetsuddannelse

14 jul 2010
SPØRGSMÅL
Hej Studentum

Jeg har flere spørgsmål:
1. hvis man søger en universitetsuddannelse, hvilken betydning har det hvis man har 1 eller flere diplomuddannelser på f.eks. musikkonservatorium. Skal man oplyse at man har gennemført de uddannelser hvis ikke det er studierelevant for universitetsuddannelsen?
2. Tidligere fik man ikke karakterer i fra Studieskolerne. Nu kræver man et bestemt karakterniveau, hvad skal man gøre når man har bestået efter gamle regler?
3. er det studierelevant for en ansøgning på sundhedsvidenskabeligt institut (medicin) at man har arbejdet som tolk (bl.a. medicinsk tolkning på hospitaler, hos læger og psykologer) og pædagogisk arbejde med fysisk og psykisk handicappede?
4. skal man have haft latin før hvis man vil læse medicin? Hvis ja, hvilket niveau?

På forhånd tak
Adam

Svar:

Hej Adam,

Her er svarene på dine spørgsmål

1. Det er ikke et krav at oplyse om diplomuddannelser.  Det er dog ikke en dårlig idé at gøre det, idet diplomuddannelserne kan være meritterende.

2. Har du bestået efter de gamle regler er det dem som gælder

3. ja, det er helt klart studierelevant for en ansøgning til det sundhedsvidenskabelige fakultet

4. Latin er ikke et krav for at læse medicin.

Mvh.

Studentum

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide