Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Mød en studerende i Psykologi og Pædagogik & Uddannelsestudier

Uddannelsen er en kombination af psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier og giver et indblik i bl.a. menneskets kognition, adfærd, udvikling samt læringsprocesser. Fagene hænger utrolig godt sammen, og giver på hver sin både en god forståelse af, hvordan vi mennesker er skruet sammen. Mød Laura der studerer psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier på Roskilde Universitet.
Bachelor i Psykologi og Pædagogik & Uddannelsestudier
Laura RUC - Følg din drøm
  • Laura
  • Roskilde Universitet
  • Varighed: 3 år

Hvad handler uddannelsen om? 

Uddannelsen er en kombination af psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier og giver et indblik i bl.a. menneskets kognition, adfærd, udvikling samt læringsprocesser. Fagene hænger utrolig godt sammen, og giver på hver sin måde en god forståelse af, hvordan vi mennesker er skruet sammen og hvordan vi alle er forskellige og derfor også har forskellige måder at lære og være til på. 

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg valgte denne uddannelse, da jeg i gymnasiet elskede faget psykologi og i mit sabbatår arbejdede jeg i en børnehave og som svømmetræner, hvilket åbnede mine øjne for det pædagogiske felt. Derfor fandt jeg Roskilde Universitet som en oplagt mulighed til at kombinere disse to, samtidig med at jeg ønske at starte på et socialt universitet. Dette har RUC levede fuldstændigt op til. 

Hvordan er uddannelsen opbygget?

Den er opbygget således at det første halvandet år er et basisår (dog med humanistiske fag), hvilket var en god start til at lære universitetet bedre at kende. I slutningen af alle semestre, er der et afsluttende projekt. Det næste år består af fagkombinations-fagene, og det sidste halve år indebærer to valgfrie fag og bachelorprojekt. 

Hvordan er studiemiljøet?

Det er rigtig godt. RUC er et socialt universitet, hvor de studerende har stor medbestemmelse, og er gode til at skabe en rar atmosfære. Introperioden er virkelig hård, men det er det hele værd, det er en rigtig rigtig god måde at møde sine medstuderende på. Jeg troede efter gymnasiet, at jeg ikke ville få følelsen af at gå i en klasse igen, men der tog jeg helt fejl. Studiemiljøet er virkelig godt, og det er et godt universitet at starte på. 

Hvorfor valgte du Roskilde universitet som uddannelsesinstitution?

Der er flere grunde til jeg valgte RUC, foruden den ideelle fagkombination og det sociale liv, så havde jeg lyst til en frisk start og prøve at læse udenfor København, og synes Trekroner virkede som et dejligt sted og som det oplagte sted til at skabe et godt studiemiljø. 

Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har været så fint. De skriftlige eksamener har været forholdsvis ligetil, og det er ret nemt at finde rundt på RUC's hjemmesider, herunder hvor man aflevere. Til de mundtlige eksamener har jeg som regel været i store projektgrupper, som betyder vi har været mange til eksamen samtidig, hvilket for mig har givet en god tryghed. 

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Muligheden for at læse psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier 
  • Det sociale liv, og mine medstuderende
  • Den læring jeg har fået og tager med mig videre

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Så godt som gruppearbejdet er, så udfordrende kan det også være. Det er derfor vigtigt at bevare et åbent sind og være forberedt på at sikre en god kommunikation. 

Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Efter sommeren starter jeg på Københavns Universitet, hvor jeg skal læse pædagogik. Mit drømmejob er at arbejde indenfor det pædagogiske felt ved f.eks. rådgivning eller undervisning og arbejdet med institutioner i samfundet. 


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse i psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier

Læs mere om Roskilde Universitet


Annoncer