Årets sidste jurabar

Årets sidste jurabar

Dato: 23/11-2018

Hvorfor skal jeg tage til jurabar?

Du skal tage til jurabar, hvis du gerne vil møde din kommende advokat over et spil beer pong og en sving om til lyden af ’De første kærester på månen’.

Koncept

Juridisk Diskussionsklub, JD, har inviteret til årets sidste jurabar inden de kære jurastuderende starter tørken og eksamenerne. Baren starter med den årlige jule-quiz og happy hour (2 øl for kun 10 kr.). Resten af aften står den på dans og fri leg i ægte jurabarstil.

Konceptet af simpelt: Sidste chance for at te sig tosset og score en fra 1. Semester i 2018.

5 hurtige om jurabar:

Lokation: KUA, bygning 3, kantinen

Priser i baren: Øl: 10 kr. breezer: 20 kr. Kleiner Feigling: 10 kr.

Musik: Gode gamle danske klassikere og ryst-røv-musik

Aktiviteter: Jule-quiz, beer pong, dansegulv

Stemning fra 1-10: 8,5

Jeg vidste ikke, jurister havde god musiksmag og dansede

På baren med Karen

Jurabaren startede for mit vedkommende ved Islands Brygge metrostop, som var proppet af to slags mennesker: Dem der stressede for at nå det sidste af black-friday tilbuddene, og dem der var på vej ind på KUA for at slukke lækkertørsten. Jurabaren er, kontra mange andre barer på KUA, super nem at finde. Første indgang fra metroen, og du kan ikke undgå at vade direkte ind i baren, der bliver afholdt i kantinen i bygning 3.

Den forholdsvis store kantine var fyldt godt op af landets kommende jurister - og et par enkelte undervisere - der var i godt humør efter jule-quizzen. Det var tydeligt at mærke, at der var forskellige årsager til at være på baren de første timer. Nogle sad og hyggede med en enkelt øl efter forelæsning, mens andre allerede var i gang med at lade op til den helt store aften med beer pong og Kleiner Feigling.

Jurabaren er kendt for altid at køre temaer, hvor musikvalget følger temaet, som f.eks. fremtidsbar med elektronisk musik, Kim Larsen bar o.l.. Dagens tema var jule-bar, men musikken bar i denne omgang ikke præg af temaet - heldigvis! Musikken var sing-a-long hits med en overvægt af gamle danske bangere. Måske ikke den musik, de fleste forestiller sig, at der bliver spillet til jurabar, men det virkede til perfektion, og fik alle til at bevæge hofterne i løbet af aftenen.

I en kø til toilettet stod en fyr, der udnyttede manglen på musik til at skrue charmeoffensiven på over for et par piger i køen. Han spurgte en af pigerne, hvilket semester hun gik på, hvorefter hun indrømmede, at hun læste på skolen-der-ikke-må-benævnes (CBS). Straks nævnte de 4 andre, der også stod i køen på toilettet, at de også alle læste forskellige retninger på CBS.

Om alle fra CBS har en god ven, der læser jura, eller de på anden vis finder en vej udenom vagterne, ved jeg ikke, men jurabaren er åbenbart også et tilflugtssted for alle de CBSere, der er trætte af Nexus’s torsdagsdak eller bare mangler en god fredagsbar.

Snakken på toilettet udviklede sig hurtigt til en kærlighedserklæring - ikke til fyrens kæbeparti, der ellers må siges, at være en af guds gaver til menneskeheden, men til jurabar. De var pjattede med den billige bar og et dansegulv, hvor folk ikke står i rundkredse, men hvor alle danser med alle. En af pigerne tilføjede befriet, at hun følte sig lækker til jurabar uden 10 cm stiletter og stram kjole - hvilket kæbefyren naturligvis gav hende ret i.

Alt i alt var det en aften fuld af kærlighed, glade mennesker og ca 10 beer pong borde, der konstant var i brug.

Senest opdateret: 26 nov 2018