De 5 bedste fredagsbarer

De 5 bedste tema-barer på
Københavns universiteter

Med over 40 forskellige fredagsbarer i Københavns studieliv er valget af de 5 bedste fredagsbarer i København nært umuligt. Vi på Studentum, har derfor lavet en rundspørge blandt en bred vifte af universitetsstuderende, om hvilken temabar eller -fest de synes er bedst.

Vi er nået frem til følgende 5:

1. 69 timers bar på Studenterklubben, Panum Institutet

Det kommer næppe som nogen overraskelse at 69-timers baren, der er afholdt af medicin på Panum Institutet, er en af de studerendes helt store favoritter. Hvad er bedre end en fredagsbar? Det er fredagsbar non-stop i næsten 3 døgn. Til 69-timersbar er der i løbet af de tre døgn et utal af forskellige temaer, live-musik og stand-up. 

2. Mændenes fredagsbar, Polit bar, CSS 

På trods af at mændenes fredagsbar har været meget omdiskuteret i medierne, og flere statskundskabere stadig er stødt over temaet, så må man erkende, at mændenes fredagsbar er en af de mest gennemførte universitetsbarer i København - og så skal man huske, at beskrivelserne selvfølgelig er skrevet med et glimt i øjet.

Til mændenes fredagsbar kan du blive en del af elefantordenen, der eftersigende giver hår på brystet. For at komme med i elefantordenen, skal du drikke en halv dåse elefantøl med et shot gammel dansk i, der er serveret veltempereret i en ølbong. For hver elefantorden du drikker, får du elefantmærket på dit skulderbånd. Rekorden er på hele 22 elefantordener på en aften.

På polit går man selvfølgelig også ind for ligestilling, og som pendant til mændenes fredagsbar holder PH aktion hvert år 4P-festen, der står for 'Pæne Piger på Polit'.

3. Farmaceutisk bodegamaraton (Bajernes Udrindelse), Nørre Campus

Bodegamaraton er det mest legendariske maraton, der findes på de københavnske barer. Måden det foregår på, er at man tilmelder et hold på 4-6 personer og vælger derefter, om man vil på sølvruten (15 bodegaer) eller guldruten (20 bodegaer). Ude på ruterne kæmper alle holdene om Bodegamaraton-pokalen, der går til det hold, der hurtigst får kæmpet sig igennem alle bodegaerne, drukket en øl (min. 33 cl. min. 4,6%) hver på alle bodegaer og løst de udfordringer, som dommerne sender til dem på telefon undervejs. 

Alle hold skal finde på et tema og være iført udklædning, der passer til temaet, mens de cykler rundt til bodegaerne i København. Der er selvfølgelig også præmie til det hold, der er bedst udklædt. OBS! det er klogt at have cykelhjelm på. 

I år bliver det 21. bodegamaraton afholdt!

4. Tour de fredagsbar, PH aktion, CSS

Tour de fredagsbar bliver afholdt af PH aktion, som hører til polit. PH aktion lejer busser, der kører alle de glade politere rundt til alle fredagsbarer i København. Her dystes der om Den Gule Førertrøje, som man får, hvis man er rytteren, der kan klare den i alle terræner. 

5. Semesterstartsfesterne på Nexus, CBS

Med over 2000 deltagere og knap 3000 interesserede på Café Nexus's semesterstartsbegivenhed på Facebook, kan man ikke komme uden om, at semesterstartsfesten på CBS er en af de største barer i København. Torsdag efter undervisning mødes alle de studerende ude på græsarealet foran Solbjerg Plads. Alle de forskellige studieretninger og årgange har hver sat en pavillion op, hvor folk mødes og drikker igennem. I midten af alle pavillionerne står der en DJ nede i et hul og spiller græsplænen op. Ren Roskilde stemning!

Når kl. slår 19, bliver der åbnet op for festen indenfor, hvor hele den nederste etage på Solbjerg Plads er klædt på til fest. I dagens anledning har Nexus åbnet for 3 barer indendørs og 2 barer udendørs og smidt en scene ind i aulaen ved biblioteket, hvor der er kæmpe dansegulv og live-acts.

OBS! Forbered dig på, at stå i kø for at komme ind og på toilettet. 

Se hvornår den bedste bar er i Den Store Fredagsbar-kalender 

   

Senest opdateret: 15 aug 2019