Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Voksenuddannelse

FVU, AVU og diplomuddannelser. En voksenuddannelse er til dig, der vil læse en almen voksenuddannelse AVU eller læse dine fag op med en forberedende voksenuddannelse FVU. Her finder du alle fag fra dansk til diplomuddannelser.
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Reportage

Hf Online på HF&VUC NORD

Mere om Voksenuddannelse

Med en voksenuddannelse kan du altid bygge videre på din uddannelse og din faglige kunnen. I Danmark har vi et uddannelsessystem, hvor der er plads til de mange voksne, som hvert år søger nye udfordringer og forbedring af kompetencer gennem nye studier. Der findes adskillige supplerende uddannelser, som er specielt udformet til netop dette formål og til voksne mennesker, som allerede har livs- og erhvervserfaring. Voksenuddannelserne er ofte tilrettelagt på en måde, så de kan følges udenfor almindelige arbejdstider. Det er dermed muligt at have et job ved siden af studierne.

Hvor meget tid skal jeg bruge, når jeg læser en voksenuddannelse?

læring hele livetPå voksenuddannelserne er der taget højde for, at du allerede lever et voksent liv med de forpligtelser, som hører til. Du har måske et familieliv, en tidskrævende fritidsinteresse eller et arbejde, som gør, at du ikke har tid til et fuldtidsstudie, hvor du skal møde til undervisning på skolen hver dag. Og da er en voksenuddannelse det helt rigtige for dig. Når du læser en voksenuddannelse, har du nemlig mulighed for både at uddanne dig indenfor enkeltfag, selvstudier og fjernundervisning. Du kan dermed skabe dig et studie, som foregår i dit eget tempo, og hvor der er god plads til flesibilitet.   

Voksenuddannelser - noget for enhver smag

Voksenuddannelser kan læses indenfor mange forskellige fagområder og på mange forskellige niveauer - f.eks. på grundskoleniveau, på universitetet eller som arbejdsmarkeds-, erhvervs,- eller akademiuddannelser. Som hele uddannelser, enkeltfag og fjernundervisning kan du læse alt fra 2-årig HF, forberedende kurser til pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver og til salg, økonomi og ledelse. Det brede udvalg af kurser og uddannelser er med til at sikre, at der findes udfordringer for dig, som ønsker at øge dine kompetencer og udvide din horisont.

Du kan vælge mellem følgende voksenuddannelser:

  • FVU: Forberedende voksenuddannelse - du forbedrer dine færdigheder i læsning, matematik, stavning og talforståelse
  • AVU: Almen voksenuddannelse - du får enkeltfagsundervisning på grundskoleniveau i dansk, matematik og fremmedsprog (svarer til folkeskoleniveau)
  • AMU: Arbejdsmarkedsuddannelser - et kortere erhvervsrettet uddannelsesforløb med niveau som erhvervsuddannelser. Du får både praktisk og teoretisk undervisning
  • Erhvervsuddannelser for voksne – et forløb for dig, der har arbejdet som ufaglærte inden for et specifikt område i et stykke tid
  • GVU: Grunduddannelse for voksne - du får mulighed for at få en erhvervsuddannelse uden at have uddannelseskontrakt med en arbejdsgiver
  • VVU: Videregående voksenuddannelser - du får en videregående voksenuddannelse på niveau med erhvervsakademiuddannelser
  • Diplomuddannelser – er for dig der har en erhvervsakademi, professionsbachelor eller universitetsbachelor
  • Masteruddannelse – er for dig der har en bachelor eller kandidatuddannelse
  • Danskuddannelse for voksne udlændinge – undervisning i dansk sprog, kultur og samfundsforhold for voksne udlændinge, der bor i Danmark

Med en voksenuddannelse kan du blandt andet læse fag op på gymnasialt niveau eller få en uddannelse inden for det område, hvor du arbejder som ufaglært.

Økonomi på voksenuddannelserne

Når du studerer på en voksenuddannelse, kan du søge om forskellige økonomiske tilskud. Ialt findes der tre forskellige former for støtte, og hvilken en af dem, du skal søge, afhænger af din situation samt af, hvilken uddannelse du vil læse.

  • Hvis du er over 25 år og vil tage en uddannelse på folkeskoleniveau, gymnasieniveau eller som videregående uddannelse, kan du søge SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte).
  • Er du over 18 år og vil læse en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse som heltidsundervisning, kan du søge SU (Statens Uddannelsesstøtte)
  • Som lønmodtager, selvstændig eller ledig kan du søge VEU-godtgørelse, som gives, når man læser en uddannelse, som er på niveau med en erhvervsuddannelse.

Kan jeg tage en voksenuddannelse?

videreuddannelse

På de fleste voksenuddannelser er aldersgrænsen enten 18 eller 25 år. Der vil være forskellige adgangskrav alt afhængig af, hvilken uddannelse du vil læse. Det kan være krav som relevant erhvervserfaring, en gymnasial uddannelse eller en anden form for adgangsgivende eksamen. På studentum.dk tilbyder vi dig et overblik over de forskellige uddannelser, så det bliver lettere for dig at finde frem til præcis den voksenuddannelse, du ønsker at læse. Da vi stræber efter at integrere så mange uddannelser som muligt på vores hjemmeside, holder vi os hele tiden up-to-date med alle nye og gamle uddannelser, så vi kan hjælpe dig i din søgen efter kommende karriere.