Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Uddan dig inden for skuespil og teaterbranchen

Der er rig mulighed for at finde en uddannelse, der kan styrke dine scenekompetencer. Om dine drømme fører dig mod teatret, film eller tv, så er der helt sikkert en uddannelse eller et kursus, der kan hjælpe dig godt på vej. 

Teater og skuespil er en 2.500 år gammelkunstart, der i sin vestlige udgave har sin oprindelse i oldtidensGrækenland, hvor skuespillere på en scene fremstiller begivenheder  i dialog, kropssprog og handling er foran et publikum.

Hvad er mulighederne i teater og skuespil?

Hvis man gerne vil begå sig i den kreative branche, så kræver det at man dedikerer sig fuldt ud. Det er en branche, hvor det kun er de bedste, der får succes og klarer sig gennem nåleøjet. 

Derfor er det altid en god idé, at få så meget undervisning og erfaring som muligt. Om du tager et længere forløb eller kort og intens kursus, så forbedrer du dine chancer i din videre søgen. 

Du kan finde et bredt udvalg af de uddannelser og højskolekurser, der relaterer sig til teater og skuespil.

Mange højskoler tilbyder kurser og linjer, hvor dramaturgi fylder en stor del. Du kan også godt vælge at finde enkeltstående kurser, hvor du kun tilmelder dig det.

Hvis du gerne vil uddanne dig videre kan du vælge at tage en bachelor og senerehen kandidat i dramaturgi, teater- eller filmvidenskab. 


Tag dit kursus som fjernundervisning

Hvis du vælger dit kursus gennem fjernundervisning, så kan du selv vælge, hvornår du vil arbejde med det kursus du er tilmeldt. Det er en god mulighed for dig, der har brug for et fleksibelt forløb, hvis du eksempelvis er forhindret i at møde fysisk op til undervisning.

Du får frihed til selv at planlægge og strukturere din tid, men dermed betyder det selvfølgelig også, at du skal være forberedt på at arbejde selvstændigt og besidde selvdisciplin til at studere. 

Det er en forudsætning ved fjernundervisning, at du har adgang til en computer og har evnerne til at begå dig online. Du vil kunne tilgå materiale på den online platform som kurset benytter, og vil også få online vejledning af underviseren. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7