Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6
Annoncer

Populære steder

Reportage

Derfor valgte jeg EUX på SOSU Østjylland

SOSU Østjylland - gør dig klogere på livet

Faglighed GØR en forskel

Vil du arbejde som tandplejer? 

Tag uddannelsen til tandplejer og vær med til at skabe sunde munde! 

Kunne du tænke dig at arbejde tæt sammen med mennesker i alle alders grupper, og hjælpe samt vejlede dem til at få sundere og bedre tænder? Så er en uddannelse til tandplejer lige noget for dig! 

Hvad indebærer en uddannelse til tandplejer? 

På uddannelsen vil du få teoretisk viden om tænder herunder, hvordan man plejer og vedligeholder sunde tænder. Samtidig får du også kompetencer til at diagnosticere samt behandle tænder - eksempelvis tænder med huller i eller tandkødsbetændelse. 

tandplejer

Læs mere på de enkelte uddannelser ovenfor!

Lyder ovenstående spændende og som noget du kunne tænke dig at læse mere om, så tag et kig på de enkelte tandpleje uddannelser ovenfor og find din kommende uddannelse! 

Du vil hovedsageligt blive undervist i faget tandpleje, men derudover får du også undervisning i sundheds - og samfundsvidenskabelige fag samt naturvidenskabelige og humanistiske fag. Herunder bliver du klogere på emner så eksempelvis: 

  • samfundstandpleje 
  • sociologi 
  • sundhedspsykologi
  • tandplejefaglige sundheds - og sygdomsbegreber 
  • etik
  • tværprofessionel virksomhed og koordination 

Og mange flere spændende emner! 

Uddannelsen til tandplejer indebærer også et praktikforløb som fylder en tredjedel af uddannelsen. Det første praktikforløb vil foregå på de klinikker som skolen stiller til rådighed og derefter vil du have et praktikforløb enten i den private eller offentlige sektor - eksempelvis en tandlægeklinik eller en skole. 

Hvor kan man tage uddannelsen til tandplejer? 

Du kan læse til tandplejer på henholdsvis Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Adgangskravene på Københavns Universitet er en gymnasial uddannelse med snit på på mindst 6,0. Er dit snit på mindre end 6,0 kan du søge via kvote 2. 

På Aarhus Universitet skal du have en adgangsgivende gymnasial uddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse med mindst 7,0 gennemsnit i Dansk C og Engelsk C. Derudover skal du have haft et af følgende fag: 

  • Kemi C 
  • Naturfag C
  • Matematik C 
  • Fysik C 
  • Bioteknologi A
  • Geovidenskab A 

Generelle adgangskrav til tandplejer uddannelsen

For at blevet optaget på tandplejer uddannelsen skal du have en af følgende: 

  • En gymnasial uddannelse 
  • En relevant erhvervsuddannelse 

Dette gælder både hvis du ønsker at søge kvote 1 og kvote 2. Det anbefales dog altid at søge kvote 2, også selvom dit snit er højere end adgangskvotientet. 

Udlandsophold 

På tandplejeruddannelsen har du mulighed for at tage et udlandsophold. Dette indebærer et studieophold hos en institution som også uddanner i tandpleje og vil være muligt på 2. eller 3. studieår af din uddannelse. 

Et udlandsophold vil først og fremmest give dig et indblik i en anden tandplejeuddannelse. Derudover vil det give dig et bredere fagligt netværk og du vil lære mere om en anden kultur. Typisk vil dit udlandsophold vare 1-3 måneder. 

Endvidere har du også den mulighed, at du kan tage dit praktikforløb i udlandet, det eneste krav er at dit praktiksted skal kunne leve op til danske forhold. forløbet har en varighed på 3 uger og er egenbetalt. 

Hvilke fremtidsmuligheder åbner tandpleje uddannelse op til?

Når du er færdig med din tandpleje uddannelse kan du komme ud og arbejde i en kommunal tandlægeklinik, hvor du vil arbejde med både børn, unge og ældre mennesker. 

Dog kan du også vælge at starte din egen tandlægepraksis og arbejde med patienter, hvor laver forbyggende behandlinger. 

Slutteligt har du også muligheden for at arbejde på hospitaler og på institutioner. 

Kan man læse videre fra tandplejeuddannelsen? 

Som færdiguddannet tandplejer kan du læse videre med en diplomuddannelse i Oral Helse samt en sundhedsfaglig masteruddannelse.