Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning
Annoncer

Hvis du vil arbejde som steward eller stewardesse, skal du uddanne dig direkte ved de danske eller internationale flyselskaber. En stewardesse udannelse indeholder både teori og praktisk erfaring. Du får stort ansvar og skal kunne arbejde i mange forskellige roller, som strækker sig fra brandmand og sygeplejer til servitrice.

Welcome on board and ready for take - off! 

Bliv stewardesse eller steward og få en spændende karriere. Det er et hårdt job med stort ansvar. Til gengæld får du masser af oplevelser og mulighed for at rejse hele verden rundt.

stewardesseuddannelse

Hvad laver en stewardesse?

Som stewardesse er dit største ansvar at skabe et sikkert, komfortabelt og positivt miljø for passagerne og dine kollegaer. Du skal sikre, at alt sikkerhedsudstyr er i orden, og det er dig, der har ansvaret for passagerernes sikkerhed, hvis der opstår en nødsituation. Før, under og efter flyveturen skal du stå klar til at yde en høj service og svare på passagerernes spørgsmål, så de får en god rejseoplevelse.

Hvem kan blive stewardesse eller steward?

Vejen til en fremtid som stewardesse eller stewardesse går gennem et flyselskab. Optagelseskravene til stewardesseuddannelsen kan variere en smule, men som udgangspunkt skal du:

 • Være minimum 18 år
 • Have en gymnasiel uddannelse
 • Have relevant erhvervserfaring fra et servicejob
 • Tale et flydende skandinavisk sprog og god forståelse for de andre
 • Have gode kundskaber i tysk og engelsk og i matematik
 • Have et godt helbred både mentalt og fysisk
 • Have et præsentabelt ydre og et behageligt fremtrædende
 • Have overblik og bevare roen i pressede situationer
 • Det er også en fordel at være interesseret i mad og vin

Uddannelsen til stewardesse/steward og kabinepersonale varer oftest mellem 4 og 10 uger, hvor du både får praktisk og teoretisk undervisning med løbende prøver. Du får et CA-certifikat, når du har færdiggjort din stewardesseuddannelse, og du skal løbende op til nye prøver, så din viden altid er up to date.

Hvor kan du tage en stewardesseuddannelse?

De fleste flyselskaber udbyder deres egen uddannelse til kabinepersonale. Du får ikke løn eller SU under uddannelsen, men kan i visse tilfælde få dagpenge.

Der er ingen ansøgningsfrist, men som udgangspunkt startes nye hold op om foråret. Hold øje med flyselskabernes hjemmesider og søg uddannelsen derigennem. 

Praktisk og teoretisk undervisning på uddannelsen

Uddannelsen er som udgangspunkt en kombination af praktisk og teoretisk undervisning. Du starter eksempelvis med nogle uger på skole og derefter ca. 1  måneds træningsflyvninger. Under skoleforløbet får du ikke løn, men træningsflyvningerne er som regel lønnet. 

På stewardesseuddannelsen bliver du undervist i:

 • Hvordan du skal agere i nødsituationer
 • At betjene alt nødvendigt sikkerhedsudstyr ombord
 • At udøve førstehjælp
 • Procedure for klargøring af flyets kabine, tilberedelse af måltider og anden passagerservice

Som medlem af en kabinebesætning skal du desuden gennemgå et repetitionskursus hvor nødprocedurer, førstehjælp m.v. genopfriskes en gang om året.

Fordele ved stewardesseuddannelsen

Som stewardesse og steward har du hele verden som din arbejdsplads. Det betyder, at du den ene dag kan flyve mod Caribien, hvor du kan drikke en eksotisk fyraftensdrink under palmerne, mens du næste dag skal pakke vinterjakken, når I sætter kurs mod Alaska. 

Med andre ord er stewardesseuddannelsen for dig, der elsker at rejse og opleve nye himmelstrøg og kulturer. Når du har fri, har du mulighed for at gå på opdagelse i byerne og møde de lokale. 

Gennem dit arbejde vil du typisk også få et internationalt netværk, da flyselskaberne ansætter stewardesser og stewarder fra hele verden. I skal arbejde tæt sammen for at sikre, at passagerne får den bedste rejseoplevelse.