Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Bliv speditør

Tag en uddannelse som speditør og få muligheden for at arbejde selvstændigt med et stort ansvar fra dag 1!

Drømmer du om at arbejde i et internationalt miljø, hvor du kan opbygge både et stort nationalt og internationalt netværk? Ønsker du at geografiske, kulturelle og sociale forhold skal blive en del af dit arbejdsliv? Vil du se hurtige resultater i dit arbejde? Så er uddannelsen som speditør måske den helt rigtige karrierevej for dig - Læs mere her!

Hvad lærer jeg på speditøruddannelsen? 

Speditøruddannelsen er opbygget således, at det er en elevuddannelse, som hører under kontoruddannelser med et speciale. På uddannelsen veksles der mellem teoretisk baseret undervisning og praktisk arbejde i en virksomhed inden for speditionsbranchen. 

Du vil modtage undervisning inden for forskellige emner fx: Introduktion til spedition, salg og service, vejtransport, flytransport, sø linjetransport m.m. På uddannelsen skal du også vælge specifikke linjefag. Disse linjefag vælges typisk sammen med den virksomhed, som du arbejder i samtidigt med din uddannelse. Dette gøres for, at dine kompetencer efter endt uddannelse matcher bedst muligt virksomhedens behov. 

Du kan vælge valgfag som fx logistik, transportjura, told, farligt gods, lager og terminal m.m. 

Hvad kan jeg arbejde med efter endt uddannelsen? 

Efter endt uddannelse som speditør vil dine opgaver selvfølgelig være meget præget af, hvilken virksomhed du arbejder i, og hvad virksomheden specifikt beskæftiger sig med. 

Mange efter endt uddannelse vil sidde som forhandler på diverse kunders vegne med b.la. jernbaner, rederier, luftfartsselskaber samt vognmænd for at opnå bedst mulige transporttilbud. Mange speditører vil også sidde i kontakt med internationale netværk af agenter, hvor man sammen er med til at løfte og løse fælles opgaver. Igennem nogle af disse arbejdsopgaver får man også her hurtigt muligheden for at opbygge et internationalt netværk. 

Speditører kan yderligere have arbejdsopgaver som at sørge for, at nødvendige dokumenter bliver udfyldt som fx fragtbreve, certifikater eller anmodninger/ansøgninger om tilladelse til ind- og udkørsel.

Hvilke egenskaber er gode at have som speditør? 

Det kan være en kompliceret og lang proces at undersøge forskellige uddannelser, for at finde den uddannelse, som passer til ens ønsker og fremtidsmuligheder. Det vil derfor altid være en god ide at opveje ens kvalifikationer i forhold til uddannelsens krav for at se, hvad dine fremtidige arbejdsgiver vil kræve og forvente af dig.

På speditøruddannelsen er det en fordel, hvis du er i stand til at træffe hurtige og solide beslutninger, da arbejdstempoet kan være højt som speditør. Det er også en fordel, at man kan holde et fast overblik i stressende situationer, da de hurtige beslutninger som en speditør skal træffe, kan have store juridiske samt økonomiske konsekvenser. Herudover skal man som speditør være indstillet på, at overarbejde ikke er ualmindeligt i stillingen, men at man som regel har faste arbejdstider. 

Som speditør skal man være interesseret i at forhandle og gøre handel med andre samarbejdspartnere, mens man er i stand til at holde styr på forskellige former for papirer og formularer. 

Hvilke fremtidsmuligheder har jeg som speditør?

En færdiguddannet speditør har muligheden for at videreuddanne sig efter ønske. Du kan efter arbejdserfaring som speditør videreuddanne dig som transportkonsulent, hvor du b.la. kan vælge at tage speciale i salg af transport- og logistikløsninger. Med denne efteruddannelse vil du få muligheden for at blive forfremmet til at blive ansvarlig for virksomhedens transportopgaver eller transportchef.   

Ydermere kan du vælge at tage en efteruddannelse inden for kommunikation, ledelse, administration, shipping eller handel. Dette er blot et udvalg af de relevante efteruddannelser, som en færdiguddannet speditør har mulighed for at tage. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12