Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

SOSU-hjælper

Vær den røde tråd i borgernes liv, og gør en forskel som SOSU-hjælper!

Har du altid drømt om at gøre en forskel og hjælpe andre mennesker? Kunne du tænke dig at blive den røde tråd i borgernes liv? Vil du yde omsorg for andre mennesker? Så tag en uddannelse som SOSU-hjælper og vær med til at fremme ældre, syge og handicappedes livskvalitet. Som SOSU-hjælper vil du være med til at motivere det enkelte menneske med at skabe mest muligt struktur i hverdagen og hjælpe sig selv mest muligt. 

Hvad laver en SOSU-hjælper?

Det vigtigste arbejde som en SOSU-hjælper påfører sig, er samarbejdet med den enkelte borger med tilrettelæggelsen af vedkommendes hverdagsliv og rutiner. Som SOSU-hjælper vil du hjælpe borgerne med rengøring, tøjvask, personlig pleje og omsorg. I nogle situationer vil du også blive den person, som han eller hun deler personlige ting med som sorg eller glæde. 

Som uddannet SOSU-hjælper vil du kunne arbejde i forskellige positioner. Du vil både kunne arbejde med ældre på forskellige plejehjem og bosteder, som har brug for hjælp døgnet rundt. Du kan også arbejde i hjemmeplejen, hvor du vil besøge borgerne i deres eget hjem, hvor du skal hjælpe dem med pleje og omsorg i dagtimerne. 

Hvordan er uddannelsen som SOSU-hjælper struktureret?

Uddannelsen som SOSU-hjælper vil tage omkring 2 år, uanset om du tager uddannelsen gennem fjernundervisning eller ved fremmøde undervisning. Du vil herudover skulle veksle mellem at modtage undervisning og have et praktikforløb enten i hjemmeplejen, plejehjem eller bosteder. 

Du kan starte på uddannelsen lige efter folkeskolen, men du skal have opnået karakteren 02 som minimum i fagene dansk og matematik for at blive optaget på uddannelsen.

Tag uddannelsen som SOSU-hjælper gennem fjernundervisning

Uddannelsen som SOSU-hjælper tilbydes også som fjernundervisning ved nogle kursuscentre, og det er særligt relevant for dig, som kan lide at arbejde selvstændigt, og har brug for at arbejde i et roligt miljø. Når du tager uddannelsen gennem fjernundervisning, vil du opleve et mere fleksibelt skema, og du vil samtidigt også blive sparet for transporttiden. 

Hvad er mit udbytte med SOSU-hjælper uddannelsen?

Du vil få massere af brugbart udbytte på uddannelsen som SOSU-hjælper gennem dit grundforløb samt praktikforløbet. Dette vil gøre dig i stand til at gå direkte fra SOSU-hjælper uddannelsen til et job som SOSU-hjælper. 

På uddannelsen vil du b.la. lære og få erfaringer med, hvordan du:

  • Støtter borgeren i at forebygge eller afhjælpe for eksempel usund livsstil og ensomhed gennem omsorg, pleje og vejledning.
  • Er borgerens hjælp til at finde rundt i det digitale Danmark – for eksempel NemID og e-boks.
  • Observerer og videreformidler ændringer i borgerens humør og helbred, så han eller hun kan få den rette hjælp så tidligt i forløbet som muligt.
  • Bruger velfærdsteknologi (for eksempel robotstøvsugere og vaskerobotter) og digitale hjælpemidler til blandt andre borgere med handicap.
  • Samarbejder med borgere med demens og deres pårørende.

Alle af de ovennævnte punkter vil hjælpe dig til at være fuldt forberedt på håndteringen af dine arbejdsopgaver som SOSU-hjælper, og vil være med til at skabe en bedre hverdag for de syge, handicappede og ældre.

Hvor kan jeg tage SOSU-hjælper uddannelsen henne?

Her på siden har vi samlet nogle forskellige kursuscentre, som udbyder uddannelsen som SOSU-hjælper. Her vil der både være repræsenteret muligheden for at tage uddannelsen som fjernundervisning samt fremmøde undervisning. Du har derfor selv muligheden for at tilrettelægge din uddannelse efter, hvad der passer dig bedst.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9