Public Speaking

Lær at tale så folk hører efter. Public speaking er en genre af kommunikation, der kan være den mest effektive form for overlevering af budskab og have størst gennemslagskraft. Det kan på den anden side også være den mest skadelige og gå mest skævt. 
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning
Annoncer

Rigtig mange mennesker har ofte brug for gode public speaking evner hvad enten, de skal holde en række oplæg eller taler foran mange mennesker, eller om det igennem deres job kræves af dem, at de er gode til at tale og fremlægge – f.eks. sælgere eller konsulenter.
I reglen de færreste, som besidder gode public speaking evner naturligt. At være god til at tale foran et publikum er ofte noget, der tager tid og øvelse at mestre, med mindre du aktivt prioriterer denne evne og tager et kursus, hvor du kan lære at brænde igennem med dit budskab.

Med et kursus i public speaking bliver du undervist i teknikker og metoder, der gør, at du bliver mester i at snakke foran et publikum, og at både du og dit budskab bliver husket.

Public Speaking

Hvad lærer du på et kursus i public speaking og mundtlige præsentationer?

Der er adskillige knapper, du kan dreje på, når du skal fremlægge noget for et publikum. Det kan f.eks. være, at du taler i det forkerte toneleje, har en ærgerlig kropsholdning eller simpelthen ikke taler højt nok, for at dit budskab når ud til dit publikum.

Alt afhængig af hvilket kursus du vælger, kan du blive undervist i forskellige grene af retorik, fremlæggelse og public speaking generelt. Der vil dog generelt­­ være nogle fællesnævnere, bl.a. opbygning af talen eller fremlæggelsen, håndtering af nervøsitet og usikkerhed samt instruktioner i kropssprog.

Det er kompetencer som nedenstående, du kan opnå ved at tage et kursus i public speaking:

  • Forberedelse af fremlæggelsen
  • Skabelon af fremlæggelsen
  • Hensyntagen Modtager- og målgruppe
  • Appelformer
  • Præsentationsteknik
  • Beroligelse af nerver
  • Kropssprog under fremlæggelsen

Hvorfor er det godt at være god til Public Speaking

At være en dygtig kommunikatør kan komme dig til gode i et utal af forskellige situationer, hvor du skal være overbevisende for at have succes.

  • Mundtlig eksamen: Til en mundtlig eksamen er det ofte lige så vigtigt, at du kan overlevere dine pointer og argumenter, som det er, at du kender dine pointer og argumenter. For hvis du ikke kan finde ud af at overbevise censor og underviser om, at du er sikker, på det du siger, kan du ofte tælle ned, når der skal gives karakter.
  • Jobsamtaler: I en jobsamtale spiller dine kommunikationsevner virkelig en stor rolle. Chefer vil gerne ansætte medarbejdere, som ikke falder over ordene, er veltalende eller taler i et passende toneleje og har øjenkontakt. Hvis du kender til alle tricks og tips til mundtlig kommunikation, vil du fra start være meget bedre stillet.
  • Fremlæggelse: I en situation som en fremlæggelse er gode evner indenfor public speaking selvfølgelig en fordelagtig evne. Selv den mest generte og indadvendte kan lære at overleve et budskab til en større mængde mennesker med de rigtige teknikker og øvelse.

Hvor kan jeg tage et kursus i Public Speaking

Der er mange forskellige kursusudbydere i hele Danmark, der tilbyder kurser i Public Speaking.
Du kan både tage kurser i public speaking gennem et traditionelt, fysisk kursusforløb, men du kan også benytte dig af online kurser, som giver dig som kursist mere frihed til at deltage i webinarerne, når det passer dig.

Hvis du gerne vil tage et kursus, kan du med fordel tage kontakt til kursusudbyderen, så du kan få al information tilgængelig samt den opdaterede pris.

Læs mere

Hvis du vil vide mere om public speaking, kan du læse en artikel om hvordan du styrker dine kommunikationsevner på Finduddannelse.dk.