Drømmer du om at få muligheden for at arbejde med mennesker, patienttransport og teknisk udstyr? Så læs med her!
Drømmer du om at arbejde med mennesker? Vil du varetage en arbejdsfunktion, som hjælper andre mennesker? Så er portøruddannelsen måske noget for dig! Du vil som færdiguddannet portør have forskellige arbejdsopgaver, hvor du vil kunne udføre dit arbejde inden for flere forskellige brancher.
Hvilke egenskaber er gode at have som portør?
Det kan være en kompliceret og lang proces at undersøge forskellige uddannelser, for at finde den uddannelse, som passer til ens ønsker og fremtidsmuligheder. Det vil derfor altid være en god ide at opveje ens kvalifikationer i forhold til uddannelsens krav for at se, hvad dine fremtidige arbejdsgiver vil kræve og forvente af dig.
Med denne uddannelse som portør, vil det være fordelagtigt, at du har lysten til at arbejde med mennesker og forståelsen for det. Uddannelsen vil også kræve, at man har en god fysisk form, da jobbet vil indeholde mange tunge løft af b.la. patienter. I nogle særlige tilfælde kan specifikke arbejdsområder inden for portør arbejdet kræve, at ens tekniske kunnen er god.
Hvordan er forløbet på portøruddannelsen?
Er du interesseret i at arbejde praktisk med dit erhverv allerede fra første dag på din uddannelse? Er du ikke interesseret i at sidde på skolebænken for lang tid af gangen?
Som studerende på portøruddannelsen vil du hurtigt opleve, at uddannelsen adskiller sig fra andre almene uddannelser. Den adskiller sig fra andre uddannelser, da basisuddannelsen som portør kun har 6-ugers teori, og resten af uddannelsen vil foregå i praksis. Uddannelsen er derfor rigtig relevant for dig, som ikke er interesseret i at sidde på skolebænken i flere år inden du arbejder med dit valgte erhverv i praksis.
Hvilke arbejdsopgaver har man som færdiguddannet portør?
Du vil i din daglige arbejdsdag have forskelligartede opgaver som færdiguddannet portør. Mange færdiguddannede portører vil have patienttransport som en af deres primære opgaver, hvor der transporteres patienter til og fra behandling mellem hospitalets mange forskellige afdelinger. Det forventes også af portøren, at de hjælper til, hvis patienter skal løftes i forbindelse med undersøgelser eller badning.
En anden opgave, som holder portørerne beskæftigede er de tekniske apparater på hospitalerne, som er tunge, og kræves at der ved, hvordan de skal betjenes. Her vil en af opgaverne eksempelvis være at skifte iltbeholdere eller betjene instrumenter i forbindelse med genoptræningsøvelser til patienter.
Herudover deltager portøren i øvrigt i flere administrative opgaver, som fx kan være at passe telefonen, modtage varer eller udføre budtjeneste inden for hospitalets område.
Hvor kan man arbejde som portør?
Som færdiguddannet portør kan du arbejde inden for forskellige brancher. Du kan få arbejde på offentlige og private hospitaler, hvor du b.la. skal hjælpe med at transportere patienter til og fra forskellige afdelinger.
Du kan også have fast tjeneste i en kapelafdeling i forbindelse med obduktioner eller transportering.
Herudover har du også mulighed for at få job på plejehjem eller andre behandlingsinstitutioner med sygepleje eller døgninstitutioner for personer med psykiske handicap.
Hvor kan jeg uddanne mig til portør?
Vi har her på siden samlet nogle steder, som udbyder portøruddannelsen. Man bliver dog uddannet portør på sygehuse, hvor sygehusene derefter uddanner portørerne. På portør uddannelse skal du også forberede dig på, at du kan forvente både at have dag- aften- og nattevagter. Det er derfor vigtigt, at du er forberedt og i stand til at varetage vagter i alle døgnets timer.