Party planner uddannelse og kurser

Bliv professional festplanlægger

Med en party planner uddannelse bliver du stærk til og får erfaring med idéudvikling og senere facilitering af fester af alle afskygninger, og du får en rigtig sjov og anderledes hverdag.
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

party planner

Party planner uddannelsen hører til under event koordinering og management, men er mere fokuseret på – som navnet antyder – fester.

Party planner uddannelser og kurser kan være rigtig gode og hjælpsomme for dig, som gerne vil starte op som party planner eller allerede har en etableret virksomhed. De fleste kurser giver nemlig ikke kun et indblik i alle de grundlæggende aspekter af en party planners hverdag og udfordringer, men gør også, at du lettere kan komme i kontakt med andre party plannere og skabe dig et netværk. Sådan et netværk kan være yderst fordelagtigt senere hen både i forhold til sparring og samarbejde.
Her på siden kan du læse generelt om party planning og lære mere om eksempler på typer af fester, der skal planlægges.

Evner som er gode at besidde som party planner

 • Organisering: Hvis du gerne vil være party planner er det godt at have lyst til at prøve kræfter af med og blive udfordret i dine organiseringsevner! En af de vigtigste elementer af en party planners job er jo netop at organisere alting op til og faktisk også efter en fest. Så er du god til at have overblik, følge op på dine planer og holde hovedet koldt, når tingene ikke går som planlagt? Så er du nok rigtig godt rustet til arbejdet som party planner.
 • God med mennesker: En anden meget vigtig evne at besidde, hvis du gerne vil være party planner, er at være god til at snakke med mange, nye og forskellige mennesker. Udover at du skal være god til at sælge din egen service til klienter, som skal kunne stole på dig, skal du også være glad for og god til at snakke med de folk, der gør det muligt at en fest kan finde sted. Det kan f.eks. være dem, som udlejer lokaler i forbindelse med det bryllup, du er ved at planlægge, eller dem som leverer alkohol til en stor 30 års fødselsdag. I relationer som disse er det en god idé at holde sig på god fod og opbygge et godt samarbejde, da det kan lede videre til fremtidige jobs.
 • Kreativitet: At have en kreativ sans er vigtigt, især når du uddanner og arbejder som party planner. En kreativ sans kan være med til at du kan være innovativ og planlægge fester, som er helt anderledes og unikke, hvilket vil gøre oplevelsen for dine kunder meget bedre.
 • Økonomisk overblik: En stor del, som mange måske ofte glemmer, er den økonomiske del af en party planners arbejde. I planlægningen af store fester skal du ofte administrere budgetter, betale regninger til tiden og forhandle dig frem til de bedste priser. Derfor er et økonomisk overblik vigtig at have og bevare under hele planlægningsprocessen.
 • Kommunikation: Hvis du vil være selvstændig party planner, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal markedsføre din virksomhed. Det kan både være gennem online kanaler, men også gennem ”word-of-mouth” princippet, hvor tidligere kunder fortæller deres netværk om dig, og de derfor vælger dig som deres partyplanner. Det med at skabe et netværk er derfor meget vigtigt for din forretning, og der gælder det om at være dygtig til at kommunikere både on- og offline.

Uddannelser og Kurser inden for party planlægning

Der findes flere forskellige uddannelsesveje inden for party planning. Uddannelserne kan nemlig både tages som fjernundervisning på nettet, hvilket gør det muligt at deltage i ”undervisningen”, når det passer dig. Det kan være en fordel, hvis du i forvejen har et andet job eller en travl hverdag.

Det er også muligt at blive partyplanner ved at tage kurser på en aftenskole eller en højskole. Denne form for undervisning kræver godt nok, at du skal møde op på et bestemt tidspunkt og sted, men til gengæld er der andre kursister og elever på holdet, som du kan sparre og snakke med.

Eksempler på typer af fester

 • Bryllupper
 • Polterabend
 • Børnefester og -fødselsdag
 • Baby shower
 • Studentergilder
 • Runde fødselsdage
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9