Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Pædagogisk assistent fjernstudie – vil du passe børn?

Med en pædagogisk assistent fjernstudie uddannelse bliver du klædt på til at arbejde med børn, unge og voksne med særlige behov.

På studiet kommer du både til at lære teori og praksis gennem praktikker, og du lærer hvordan du interagerer og inddrager forskellige målgrupper gennem leg og spil. Med en pædagogisk assistent fjernstudie, har du mulighed for at tage din uddannelse fuldstændig fleksibel online.

http://preview.studentum.dk/soeg/paedagogisk-assistent-fjernstudie

Efter din pædagogisk assistent fjernstudie, har du gode muligheder for at finde et job som pædagogisk assistent eller pædagogmedhjælper. Du kan fx finde job i:

  • Vuggestuer og børnehaver
  • Dagplejer i eget hjem eller privat børnepasser
  • Dagtilbud eller beskyttede boliger for handicappede eller udviklingshæmmede

Pædagogisk assistent fjernstudie, giver dig direkte adgang til at læse videre til pædagog eller socialrådgiver. Hvis du samtidig kombinerer din pædagogisk assistent fjernstudie med en EUX, har du adgang til at søge ind på flere videregående uddannelser, på samme vilkår som alle andre studiesøgende med en STX, HHX eller HTX.

Hvad lærer du på pædagogisk assistent fjernstudie?

Først og fremmest, kommer du til at arbejde med at drage omsorg for forskellige målgrupper, og tilpasse det pædagogiske niveau til den konkrete målgruppe, hvis du vælger at tage en Pædagogisk assistent fjernstudie.

Uddannelsen tager 2 år og 1½ måned, og består af både skoleforløb og praktikforløb. Du kommer til at klassiske få fag som dansk, IT og samfundsfag, men også obligatoriske uddannelsesspecifikke fag som fx

  • Psykologi
  • Kommunikation
  •  Sundhed, bevægelse og idræt
  • Natur og udeliv
  • Digital kultur
  • Arbejdsmiljø og ergonomi 

Når du har gennemført studiet, kan du selvstændigt arbejde med at udvikle, rådgive, støtte, koordinere, dokumentere og evaluere pædagogisk. Du kan både søge om job lige efter studiet, eller søge videre på en videregående uddannelse.

Praktik under pædagogisk assistent fjernstudie

Det siger naturligvis sig selv, at du ikke kan tage hele dit forløb online, da en del af det at blive pædagogisk assistent handler om, at komme ud i praktik. Du kan læse mere nedenunder om, hvordan og hvornår du kan tage uddannelsen online.

Praktikperioderne udgør omkring halvdelen af den ordinære pædagogisk assistent fjernstudie og kan både foregå i daginstitutioner, døgninstitutioner og skolefritidsordninger. Arbejdstiden under praktikken er 37 timer om ugen, og du har vagter ligesom alle andre i organisationen, det vil sige både weekend og nat, hvis det er noget der er, på den institution du har valgt.

Pædagogisk assistent fjernstudie

Hvis du gerne vil tage uddannelsen, men mangler mere fleksibilitet i hverdagen, kan fjernstudie være en mulighed. Hvis du vælger pædagogisk assistent fjernstudie vil du få en kombination af forskellige undervisnings- og læringsmetoder, som kan foregå både online og offline.

Med blended learning har du mulighed for at arbejde under fleksible forhold og få ro til fordybelse. Det kræver dog også ansvarlighed, da du selv skal stå for at få læst op. Online læring kan oftest tages fra skoleperiode 2. Underviserne planlægger undervisningsløb, som du kan følge hjemmefra med mulighed for vejledning og faglig sparring på aftalte tidspunkter. Du behøver ikke at have særlige IT kompetencer, for at tage uddannelsen online.

Fjernstudiet er som al anden undervisning, lærestyret. Hvilket betyder at undervisningen er skemalagt til bestemte tidspunkter, og at den er obligatorisk. Underviseren er mere aktivt opsøgende i forhold til din læring, men ellers har du meget ansvar selv.

Får jeg SU eller elevløn på pædagogisk assistent fjernstudie?

På pædagogisk assistent fjernstudie får du løn fra den dag din uddannelse træder i kraft. Grundforløbet er med SU, mens resten af uddannelsen er elevløn – både under skole- og praktikperioder.

Startlønnen for en pædagogisk assistent er typisk mellem 9.500 kr og 12.500 kr og stiger, når du kommer længere i uddannelsen.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier