Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Pædagogpakken

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Pædagogpakken består af et 1-årigt HF-forløb til dig, der gerne vil være pædagog, men mangler enkelte fag for at kunne søge ind på drømmeuddannelsen. Pædagogpakken er tilrettelagt ud fra en kombination af de fag, som du skal bruge for at kunne søge optagelse gennem Kvote 2 på pædagogstudiet.

Hvordan er pædagogpakken opbygget?

På det forberedende HF-forløb til pædagoguddannelsen vil du modtage undervisning i følgende fag:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Samfundsfag C
  • Psykologi C, Kulturforståelse C eller Drama C

Du vil modtage 25 timers undervisning ugentligt. Du vil komme i en klasse med en andre studerende, der også planlægger at søge ind på pædagoguddannelsen. Pædagogpakken henvender sig således til unge, der drømmer om at læse til pædagog, men mangler de samme forudsætninger.

Derudover vil holdet vil være tilknyttet en fast lærer og studievejleder hele året.

Eksamen og afslutning

Efter et års undervisning vil du være kvalificeret til at gå til eksamen. Du skal bestå ovenstående fag ved en skriftlig og/eller mundtlig eksamen.

Når du har bestået dine eksaminer, vil du være kvalificeret til at søge ind på pædagoguddannelsen gennem Kvote 2, så du forhåbentlig kan blive optaget og starte på dit drømmestudie.

Adgangskrav til pædagogpakken

For at kunne blive optaget eller starte på pædagogpakken, må du opfylde følgende adgangskrav:

  • Have afsluttet 9. klasse med et godt resultat
  • Du skal have bestået 10. klasse med minimum 7 i karaktergennemsnit eller bestået Dansk og Engelsk på D-niveau med 7 i karaktergennemsnit

Derudover kan du tidligst blive optaget på pædagogpakken et år efter, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse

Hvis du ikke har gået i en dansk folkeskole, gælder der andre adgangskrav. Her kan du kontakte din uddannelsesinstitution eller studievejleder for at høre mere.

Økonomi under uddannelsen

Hvis du er over 18 år, er du kvalificeret til at modtage SU under din uddannelse. Afhængig af, om du er ude- eller hjemmeboende, vil din sats variere, men du kan finde mere information om dette, hvis du kontakter SU-kontoret på din uddannelsesinstitution.

Hvis du er i arbejde, kan du søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Hvis du opfylder de gældende regler for, vil du være berettiget til at modtage SVU.

Vil du gerne vide mere om SU-reglerne og de almindelige betingelser? Læs vores guide her og bliv klogere på, hvilke regler der gælder for dig.

Praktiske oplysninger om pædagogpakken

Pædagogpakken tilbydes på VUC-centre i hele Danmark. Du kan finde nærmere information om de enkelte institutioner på listen ovenfor og blive klogere på, hvor du skal tage din uddannelse.

Du kan starte på uddannelsen to gange om året ved vinter- og sommerstart.

Du skal typisk betale et deltagergebyr, når du starter på pædagogpakken, og når du har bestået dine eksaminer, vil du få beløbet tilbagebetalt. Prisen vil variere afhængig af, hvilke fag du vælger, og hvor du tager din uddannelse. Kontakt derfor din uddannelsesinstitution for at høre mere.

Pædagogpakken udbydes også som enkeltfag eller e-learning, men disse forløb strækker sig typisk over 2-3 år. Ønsker du at vide mere om dette, kan du kontakte den enkelte uddannelsesinstitution for at høre om dine muligheder.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9