Ordblindeundervisning

Dyslexi

Som ordblind kan du modtage undervisning, der kan hjælpe dig til at blive bedre til at læse og stave. Det sker ved hjælp en af nogle særlige IT-programmer, som giver dig nye og bedre teknikker. Du kan også blive ordblindelærer. Læs med nedenfor. 
Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

ordblindeundervisning

I undervisningen lærer du at blive bedre til at læse og skrive ved hjælp af nogle specieltdesignede IT-programmer. Du kan vælge at modtage ordblindeundervisning på små hold a 2-6 deltagere eller som eneundervisning. Ved begge undervisningstyper tilrettelægges indholdet og undervisningen efter hver enkelt deltagers behov og interesser. 

Ordblindeundervisningen støtter din evne til at læse, skrive og stave og giver dig, som nævnt tidligere, færdigheder inden for IT, som også vil gøre det nemmere for dig. 

Sådan foregår ordblindeundervisningen

Du kan deltage i ordblindeundervisning om både dagen og aftenen. Undervisningen foregår på voksenuddannelsescentre, VUC, i hele landet og på nogle dagshøjskoler, erhvervskoler, AMU-centre, produktionsskoler, social-og sundhedsskoler, folkehøjskoler, aftenskoler, sprogcentre og andre skoler, der tilbyder specialundervisning for voksne. 

Et undervisningforløb for ordblinde varer typisk op til 80 timer fordelt på et vist antal uger. 

Sådan bliver du optaget på ordblindeundervisningen

For at blive optaget på ordblindeundervisningen skal du have afsluttet folkeskolen. 

Du bliver tilbudt en test, så undervisningen tilrettelægges dine behov bedst muligt. Du skal bare kontakte den skole, du ønsker at følge undervisningen på, så sætter den processen i gang. 

Din økonomi under ordblindeundervisningen

Ordblindeundervisningen er gratis og du kan søge om Statens Voksenuddannelsesstøtte, SVU. Denne erstatter løn, hvilket muliggør undervisning i dagstimerne. 

For at kunne modtage SVU skal du være fyldt 20 år. Du skal ligeledes være dansk statsborger, have bopæl i Danmark eller være ligestillet med danske statsborgere på anden vis. 

Hvis du er i job, skal du som minimum have været ansat på din arbejdsplads i 26 uger, og du skal også have indgået en orlovsaftale med dem. 

Du kan modtage SVU hvad enten du følger ordblindeundervisningen om dagen eller aftenen; Du skal dog have minimum tre timers undervisning hver uge. 

Det kan ordblindeundervisningen gøre for dig

Ordblindeundervisningen styrker dine læse- og skrivefærdigheder og gør det samtidig nemmere for dig at følge anden undervisning som for eksempel: 

  • Almen voksenundervisning
  • Grundlæggende voksenuddannelse
  • Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
  • Voksenerhvervsuddannelse

Du kan sagtens kombinere din ordblindeundervisning med anden undervisning på et AMU-center, en handelsskole, en teknisk skole, hf eller andet. 

Når du har gennemført ordblindeundervisningen kan du deltage i Forberedende voksenundervisning, FVU. Kontakt VUC for mere information herom. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9