Online Gymnasium

Drømmer du om en gymnasiel uddannelse? Se mere her!. Vil du gerne tage en STX eller HF uddannelse? Har du det bedst foran din computer hjemme hos dig selv? Så læs med her!
Filtrer efter
Studieretning
Gymnasial uddannelse
Sted
Online undervisning
Vis alle filtre
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning
Annoncer

Online gymnasium

Online Gymnasium

Drømmer du om en HF eller STX uddannelse? Har du det bedst med at modtage undervisning foran din computer, mens du er hjemme hos dig selv? Du har måske ikke tid til at transpotere dig frem og tilbage fra dit studie - Så er et online gymnasium noget for dig! 

Hvad kan jeg læse på et online gymnasium? 

Du har flere forskellige muligheder for hvad du vil læse på et online gymnasium, du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle gymnasier, der tilbyder de samme uddannelses-forløb. 

Du vil bl.a. kunne læse: 

 • Almen studentereksamen (STX)
 • 2-årig almen studentereksamen (STX)
 • Hf-eksamen (HF)
 • Merkantil studentereksamen (HHX)
 • Teknisk studentereksamen (HTX)
 • Enkeltfag og supplering

På nogle uddannelser vil du selv skulle vælge studieretning, typisk vil du selv skulle vælge på et STX-, HTX- eller HHX-forløb. Når du vælger studieretning skal du tage stilling til hvilke specifikke fagområder du ønsker at beskæftige dig med så som naturvidenskab, sprog, samfundsfag osv. Hvis du tager en uddannelse på et online gymnasium med henblik på at læse videre, kan din studieretning have indflydelse på dit videre studie, derfor er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i de studieretninger du vælger. 

Fordele og ulemper ved et online gymnasium 

At tage sit studie som et online-forløb har både fordele og ulemper. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig under et studie, og om du selv er i stand til at møde oplagt op til undervisningen hjemmefra. Vi har forsøgt at ridse de vigtigste fordele og ulemper op her, så du kan danne dig et overblik. 

Fordele:

 • Ingen transport tid til og fra studie. 
 • Undervisning i trygge rammer. 
 • Få eller intet obligatorisk fremmøde. 
 • Du har mulighed for at rejse, og modtage undervisning fra din computer, hvor som helst i verden. 

Ulemper: 

 • Få eller intet socialt samvær med dine medstuderende. 
 • Online undervisning sætter store krav til dig selv, og din selvbeherskelse. 

Krav til dig

På en hver online uddannelse vil der være en række krav til dig som studerende. På et online gymnasium forventes der først og fremmest, at du møder velforberedt op til undervisningen, og afleverer dine opgaver til tiden. 

Derudover forventes der, at du er i stand til at benytte en computer, og kan navigere i simple programmer så som Word og PowerPoint. 

På de fleste online gymnasier vil der være fraværsregistrering og mødepligt, også selvom, at uddannelsen foregår online. Samtidig vil du ved endt undervisningsforløb skulle gennemføre og bestå en eller flere eksaminer. 

På denne side har vi samlet et overblik over online gymnasier, så du lettere kan finde den perfekte uddannelse til dig.