NADA kursus

5 punkts metoden til øreakupunktur

Er du interesseret i øreakupunktur, og ønsker du at opkvalificere dig indenfor dette felt? Så er det måske værd at tage et kig på et NADA kursus. NADA er en metode inden for øreakupunktur der arbejder med fem punkter. Se alle kurser herunder.
Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

NADA kursus – metode i øreakupunktur

NADA står for National Acupuncture Dextoxification Association og blev dannet i 1985, som en non for profit treatment. NADA er en non-verbal metode med fokus på recovery, empowerment og personlig udvikling gennem øreakupunktur. NADA skal derfor ikke betragtes som øreakupunktur i almindelig forstand, men som supplement til anden behandling.

På et NADA kursus vil du lærer om NADA metoden, som er en recovery-metode, hvor akupunkturredskaber er en del af metoden. NADA stammer fra Acudetox (akupunktur til afgiftning) som blev udviklet i Østen i 1960erne. I 1970erne udviklede den amerikanske psykiater Michael Smith en øreakupunkturmodel, som få år efter blev kendt som NADA-metoden.

NADA blev udviklet på baggrund af erfaringer fra bl.a. Hong Kong og er siden blev den mest udbredte for for Acudetox. NADA metoden er meget kendt i USA, hvor den bliver brugt på både hospitaler, klinikker og andre projekter rundt om i USA. Den bruges i højere og højere grad til krise og katastrofeindsatser.

Hvordan bruges NADA?

Det er en metode der bliver brug til at stabilisere organismen både fysisk og psykisk, og derfor er NADA metoden ikke rettet mod særlige diagnoser, men kan bruges i alle situationer, hvor personen har brug for stabilitet. Det kan fx være ved stress-håndtering, søvnproblemer, rastløshed, angst, fokus, bedre følelseskontrol og kognitive funktioner. Metoden kan derudover bruges til at lindre alle typer abstinenser, hvor NADA metoden bruges som supplement til medicinsk behandling.

NADA metoden rummer også et meditativt element, hvor målet er, at klienten skal få kontakt til sig selv og sine egne ressourcer. Derudover er det en meget fleksibel metode, som kan anvendes i mange sammenhænge. Det er samtidig en metode der ikke kræver veludstyrede behandlingsrammer, og kan derfor også bruges på hjemløse, i flygtningelejre og andre dårligt faciliterede steder.

Hvad lærer du på et NADA kursus?

Med et NADA kursus lærer du hvordan du bruger metoden, og hvad der ligger bag. NADA er de samme fem akupunkturpunkter i begge øre, som lokaliseres som små zoner, og er dermed ikke akupunktur-punkter i klassisk forstand.

Som en del af et NADA kursus lærer du selvfølgelig om det praktiske. Fx skal nålene ved NADA metoden sidde i øret i ca. 45 min, hvorefter klienten vil opleve symptomlindring på fx stress, angst eller abstinenser. En vigtig faktor inden for NADA er, at der er tid og ro sammen med akupunkturen, fordi klienten skal opnår både indre kontrol og fokus.

Gennem NADA kursus lærer du om øreakupunkturens fem punkter, og du lærer hvordan punkterne kan styrke yin-tilstanden i kroppen. Du lærer kombinationen af punkter, der også er velegnet til behandling af forskellige former for afhængighed. Metoden kendes også som 5 punkt metoden, og på et NADA kursus vil du blive oplært i teknikken gennem cases og gennemgang af punkterne.

Et NADA kursus kan give et NADA diplom, hvis det udstedes af en godkendt instruktør. Kurset er standardiseret efter en række internationale kvalitetskrav, og for at leve op til NADA’s sociale filosofi og formålet med metoden. For at understrege, at fokus ikke ligger på akupunktur kaldes en person, som har gennemført kurset i USA, for ADS (Acudetox Specialist). Formålet med NADA-metoden er, at den skal anvendes så snart behovet opstår og gerne inden anden behandling. Alle må lære metoden. Det er således ikke usædvanligt at brugere og pårørende til eksempelvis psykisk sårbare mennesker lærer metoden og bruger NADA i det civile liv.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12