Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Bliv multimediedesigner online

Hvis du drømmer om en uddannelse inden for blandt andet grafisk design, digital markedsføring, UX, kommunikation og video, men samtidig har brug for fleksibilitet og frihed i hverdagen, så kan en uddannelse til multimediedesigner online være en god mulighed.

Ved at læse til multimediedesigner online får du nemlig samme uddannelse og det samme indhold, som hvis du tog uddannelsen med fysisk fremmøde, men med mere fleksibilitet, der passer ind i en travl hverdag.

Tag din uddannelse som multimediedesigner online

Hvad lærer man som multimediedesigner online?

Uddannelsen til multimediedesigner online er en to-årig erhvervsakademiuddannelse, der er fordelt over fire semestre. Den består af en obligatorisk del på 1. og 2. semester, specialisering på 3. semester og en praktikperiode samt et afsluttende eksamensprojekt på 4. semester.

Gennem uddannelsen får du viden og kompetencer inden for et bredt spektrum af emner. Du får blandt andet viden, færdigheder og kompetencer inden for brugergrænsefladedesign og udvikling, brugeroplevelser (UX), indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse.

Som studerende på uddannelsen til multimediedesigner online lærer du dermed at designe og programmere digitale brugeroplevelser, der giver dig karrieremuligheder inden for it- og medieområdet.

Uddannelsen til multimediedesigner online er meget praktisk orienteret, og indeholder ofte projekter og samarbejde med din studegruppe for at give dig som studerende muligheden for at arbejde med teorien i praksis. 

Multimediedesigner online opbygning

Fordi uddannelsen til multimediedesigner er praktisk orienteret, skal du også ud i et praktikforløb - også selvom du er online studerende. Der er tale om et 10-12 ugers obligatorisk praktikforløb på fjerde semester, hvor du kan afprøve dine digitale færdigheder i praksis. Varigheden af praktikken kan variere fra uddannelsessted til uddannelsesstd.

Du afslutter uddannelsen med et eksamensprojekt og en mundtlig eksamen.

Gennem uddannelse kommer du gennem følgende fagområder:

 • Brugergrænsefladeudvikling: Du lærer om design og udvikling af digitale løsninger med særlig vægt på brugergrænseflader. Du arbejder med hele udviklingsprocessen, herunder planlægning, design og produktion
 • Brugeroplevelser: Du får viden om udvikling af digitale brugeroplevelser. Du lærer at arbejde med digitale oplevelser, test og evalueringer
 • Indholdsproduktion: Du lærer omproduktion af indhold til digitale medier. Du udvikler din forståelse af digitale medier og relevante typer af indhold
 • Forretning: Du bliver undervist i forretningsmodeller, dataforståelse og virksomhedens eksistensgrundlag
 • Teknologi: Du lærer om de teknologier, der indgår i digitale medieprodukter og produktion af digitale medier

Hvordan kommer jeg ind på multimediedesigner online?

For at søge optagelse på uddannelsen til multimediedesigner online er der en række forskellige adgangskrav, du skal bestå. Du skal bl.a. have en af følgende:

 • En gymnasial eksamen
 • Relevant erhvervsuddannelse.Se de relevante uddannelser i Retningsviseren
 • Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed
 • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Derudover gælder der mere specifikke adgangskrav, der varierer, afhængigt af din uddannelsesbaggrund. 

Der gælder følgende specifikke adgangskrav for ansøgere med:

 • Gymnasial eksamen: Engelsk C og erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C
 • Relevant erhvervsuddannelse: Ingen specifikke adgangskrav
 • Anden erhvervsuddannelse: Engelsk C og enten matematik C, virksomhedsøkonomi C eller erhvervsøkonomi C
 • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne: Engelsk C

Foruden de nævnte generelle og specifikke adgangskrav kan der også være lokale adgangskrav. Det kan for eksempel være krav til niveau i et givent fag, der afviger fra det beskrevne herover, krav om TOEFL test eller lignende.

Kunne du tænke dig at læse til multimediedesigner online? Udforsk dine muligheder og start dit digitale eventyr i dag.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7