Tag en uddannelse som møbelsnedker, og bliv i stand til at fremstille møbler!
Ønsker du at tage en karriere, hvor du lærer at fremstille møbler? Vil du fremstille møbler af træ som fx stole, borde, reoler og kommoder? Ønsker du at lave køkken- og butiksinventar som fx diske, hylder og udstillingsskabe? Så er en karrierevej som møbelsnedker måske den rigtige vej for dig - Læs mere her!
Hvordan er uddannelsen som møbelsnedker opbygget?
På uddannelsen som møbelsnedker skal du igennem et grund- og hovedforløb. På grundforløbet vil du få en generel introduktion til møbelsnedkerfaget, hvor du vil tilegne dig en række af forskellige kompetencer, viden og færdigheder. Dette drejer sig om færdigheder, viden og kompetencer inden for materialer, værktøjer, samlingsmetoder og maskiner.
Når grundforløbet er afsluttet, vil uddannelsen fortsætte til hovedforløbet. På hovedforløbet skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære. På denne måde får du muligheden for at arbejde med møbelsnedkerfaget på en rigtig arbejdsplads. Undervejs i dit lærlingeforløb i en virksomhed, skal du stadig have nogle skoleophold. Dette giver dig muligheden for at veksle mellem teoretisk viden og praktisk viden, hvor du omgående får lov til at afprøve din nye viden i dit lærlingeforløb.
På uddannelsen vil du lære omkring computerstyrede maskiner, som kan producere flere eksemplarer af en bestemt type af møbel. Du vil også lære at fremstille et specifikt møbel efter en kundens ønske. På uddannelsen vil du dermed lære både det traditionelle håndværk samt at producere i større serier.
Kan jeg komme på udlandsophold undervejs i møbelsnedkeruddannelsen?
Der er gode muligheder for at komme på et udlandsophold undervejs i møbelsnedkeruddannelsen. Man kan fx tage sin læreplads i udlandet eller blive udstationeret som møbelsnedker gennem sin danske arbejdsgiver. Der er mange fordele ved at tage et ophold i udlandet i forbindelse med dit arbejde eller uddannelse. Med et udlandsophold får du muligheden for at få afprøvet dine faglige kvalifikationer samtidigt med, at du får en oplevelse for livet. Herudover vil du også få et indblik i, hvordan produktionen og arbejdsvilkårene er tilrettelagt på den destination, hvor du er.
Dine personlige kvalifikationer vil også blive udviklet. Dit udlandsophold vil give dig mere selvstændighed samt ansvarsbevidsthed, da du undervejs i dit ophold skal forholde dig til de praktiske omstændigheder - dette er især kompetencer, som virksomheder og organisationer efterspørger meget i dag.
Med et udlandsophold vil man også få muligheden for at udvide og opbygge ens internationale netværk, opdyrke nye venskaber og afprøve egne kræfter af.
Hvor kan jeg arbejde henne som møbelsnedker?
Man vil som færdiguddannet møbelsnedker være med til at producere køkkener, møbler og inventar. En møbelsnedker kan arbejde på små eller større værksteder eller få arbejde i produktionen på større virksomheder. Her vil arbejdet som møbelsnedker b.la. være at opstille samt anvende stationære maskiner samt computerstyrede maskiner. Arbejdsopgaverne kan også bestå af at pudse, samle, arbejde med kvalitetssikring samt planlægge arbejdsopgaver og kommunikere med kunder.
Hvilke fremtidsmuligheder har jeg som møbelsnedker?
Som færdiguddannet møbelsnedker har du flere forskellige fremtidsmuligheder. Har man et ønske om at starte egen virksomhed, kan man eventuelt tage en uddannelse som håndværksmester. Der er også mulighed for at tage andre former for efteruddannelse, hvor man kan tage kurser inden for møbelproduktion eller bygningskomponenter m.m. Dette er blot et lille udvalg af de former for efteruddannelse, som man kan tage som færdiguddannet møbelsnedker.
Beskæftigelsesmulighederne som møbelsnedker vil være i områderne omkring møbelfabrikkerne - det kan være svært at finde beskæftigelse som møbelsnedker andre steder i landet.