Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Mere om Management trainee

Ordet trainee synes at være altomfattende, fordi det bruges vidt forskelligt af virksomhederne. Med et traineeforløb i management, får du udviklet dine kompetencer og evner inden for ledelse samtidig med, at du får praktisk erfaring. 

Er du i tvivl om, hvad du vil? Et trainee-forløb kan være for dig, der har afsluttet din ungdomsuddannelse og har lyst til at prøve kræfter i en bestemt branche, før du træffer dit uddannelsesvalg. 

På studentum.dk har vi samlet en liste med trainee-forløb, der er relevant for dig, der gerne vil gøre karriere inden for ledelse. Søg og sammenlign de forskellige forløb og find det, der matcher dine behov. 

Hvad er en trainee?

Når du er trainee, har en virksomhed taget dig til sig som elev i deres interne uddannelsesforløb. Det er et uddannelsesforløb, som virksomheden selv tilrettelægger og bestemmer over, hvordan det skal forløbe. Det betyder, at virksomheden selv bestemmer alt fra adgangskrav og arbejdsopgaver til din løn og længden af forløbet.

Det kan derfor være svært, at give en klar definition af det at være trainee, da dette kan variere alt efter, hvilken virksomhed du kommer til.

Varigheden af et trainee-forløb kan veksle mellem alt fra 3-6 måneder til 1-3 år. Man vil altid blive tildelt en mentor under sit forløb, der agerer som vejleder og hjælper. Hvis du bliver ansat som trainee betyder det faktisk, at du får en stilling som medarbejder, samtidig med, at du får uddannelsen. Dette betyder også, at det typisk er en uge på 37 timer. 


Hvad lærer man som management trainee?

Management-traineeforløbet lægger vægt på uddannelse på et højt fagligt niveau med fokus på ledelse. Du lærer, hvad det vil sige at arbejde som leder og opnår de rette kompetencer og færdigheder, der ruster dig til dit fremtidige lederjob. Du får konkret viden og erfaring med planlægning, samarbejde og ledelse. Du bliver altså rustet til at kunne varetage lederstillinger, når forløbet er afsluttet. 


Løn under trainee-forløb

Som trainee vil du modtage løn under hele dit forløb. Ligesom med varigheden af et forløb er det ikke muligt at give et konkret bud på, hvad du kan forvente at modtage i løn, da dette afhænger af den virksomhed, du bliver tilknyttet. Man kan dog sige, at lønnen typisk ligger mellem 13.000 - og 16.000 kroner. 


Kickstart din karriere med et trainee-forløb

Et trainee-forløb har den fordel, at du får en masse praktisk erfaring alt i mens du studerer. Dette kan være meget værdifuldt i din videre jobsøgning, når du har gennemført forløbet. 

Dog er der ofte god mulighed for at blive i den virksomhed som du har haft dit trainee-forløb i, hvis de anser dig som en god medarbejder. 

Du kan også vælge at tage en HD, når du har afsluttet dit trainee-forløb. På den måde bygger du videre på din uddannelse.


Hvorfor vælge et trainee-forløb?

Et trainee-forløb er for dig, der ønsker viden og indsigt om en virksomhed eller en bestemt branche. Hvis du går og har tanker om at udleve trainee-drømmen, skal du først og fremmest være sikker på, at du har valgt rigtig, da den i høj grad er låst fast på branchen. Desuden skal du være opmærksom på, at det er langt fra alle brancher inden for erhvervsuddannelser, der tilbyder et trainee-forløb.

Hvis du synes at et forløb som management trainee lyder interessant, så kan du læse mere om de specifikke forløb ovenfor. Hvis du har yderligere spørgsmål kan du altid kontakte udbyderen af uddannelsen. 

Læs om andre traineeforløb her.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7