Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Kontorassistent

Tag en uddannelse som kontorassistent og fyld din hverdag med en masse forskellige arbejdsopgaver

Ønsker du at varetage forskellige arbejdsopgaver? Vil du gerne arbejde med administrative opgaver? Som færdiguddannet kontorassistent vil du løse opgaver inden for et bestemt arbejdsområde alt afhængigt af, hvad du har specialiseret dig i undervejs i dit uddannelsesforløb. Du vil b.la. kunne varetage opgaver som fx markedsføring, økonomi, kundehenvendelser og informationsopgaver. 

Hvad lærer jeg på uddannelsen som kontorassistent?

På uddannelsen som kontorassistent vil du lære omkring forskellige administrative opgaver i et organisatorisk miljø, men du vil samtidigt også lære om forskellige problemstillinger i et organisatorisk miljø. 

Kontorassistentuddannelse vil give dig en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du vil yderligere lære at have en god kontakt med kunder, service, men også lære, hvordan du forventes at arbejde med tekstbehandling, regneark, databaser samt andre IT relaterede programmer.

På uddannelsen skal du deltage i et praktikforløb, hvor du ansættes i en virksomhed. Dette praktikforløb vil give dig muligheden for at koble teori og praksis arbejde sammen, og vil øge dine kvalifikationer efter endt uddannelse. 

Du kan afslutte din uddannelse med forskellige former for specialer, hvor du får muligheden for at specialisere din viden inden for et bestemt fagligt emne. Nogle af de specialer, som udbydes på kontorassistentuddannelsen er fx administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, revision, spedition og shipping eller økonomi.

Hvor kan jeg arbejde henne som kontorassistent?

Dine jobmuligheder som færdiguddannet kontorassistent vil være meget afhængige af, hvilket speciale du har valgt undervejs i uddannelsen samt hvilket praktikforløb, som du har haft.

I tilfælde af, at du vælger dit speciale til at være administration, så vil du b.la. kunne arbejde på skoler, organisationer og foreninger eller offentlig administration. 

I tilfælde af, at du vælger dit speciale til at være økonomi, så vil du kunne arbejde i revisionsbranchen med bogføring og andet offentlig administration inden for det økonomiske felt. 

Hvilke egenskaber er gode at have som kontorassistent? 

Det kan være en kompliceret og lang proces at undersøge forskellige uddannelser, for at finde den uddannelse, som passer til ens ønsker og fremtidsmuligheder. Det vil derfor altid være en god ide at opveje ens kvalifikationer i forhold til uddannelsens krav for at se, hvad dine fremtidige arbejdsgiver vil kræve og forvente af dig.

Med denne uddannelse som kontorassistent, vil det være fordelagtigt, at du:

  • Er serviceminded og har flair for at tale med kunder
  • Er god til at formulere dig skriftligt og mundtligt på dansk såvel som engelsk
  • Kan arbejde omhyggeligt, præcist og koncentreret
  • Er indstillet og har et flair for at bruge it-værktøjer
  • Er indstillet på at sidde meget ved en computer
  • Er indstillet på at arbejde både selvstændigt og sammen med andre

Skal jeg have særlige egenskaber, hvis jeg vælger et specifikt speciale i uddannelsen?

Hvis du vælger at specialisere dig inden for offentlig administration eller som lægesekretær, vil der være nogle yderligere egenskaber, som vil blive krævet af dig i dit fremtidige job. Dette er b.la., at du er omstillingsparat, da nogle af dine arbejdsopgaver kan være politisk styrede, og derved oftest laves på nye og andre måder, end man er vant til. Herudover vil det også være fordelagtigt at kunne udvise forståelse og tålmodighed over for andre mennesker, da dine arbejdsopgaver vil være i tæt forbindelse med borgere og patienter. 

Vælger du derimod at specialisere dig inden for økonomi eller revision, så skal du selvfølgelig have et flair for tal og have en interesse for, hvordan en organisation opererer og fungerer.

Hvem udbyder uddannelsen som kontorassistent?

Vi har øverst på denne side samlet nogle forskellige udbydere af uddannelsen, så du kan opveje fordele og ulemper, og finde det sted, som passer bedst for dig!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9