Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Udvid din horisont med religionsundervisning

Interesserer du dig for religion? Og vil du gerne blive endnu klogere på de forskellige trosretninger? Så er det at studere religion som enkeltfag sikkert det helt rigtige for dig. Her får du nemlig undervisning i de store verdensreligioner som Kristendommen, Islam, Jødedommen, Hinduisme og Buddhisme. 

Udover en øget forståelse for de forskellige religiøse fænomener og et stor religiøst-fagligt ordforråd, får du også en stor indsigt i samfundsmæssige forhold og problemstillinger omkring forholdet mellem religion og sekulære samfund i en global sammenhæng.

Det lærer du på religion enkeltfag

Når du læser religion via fjernundervisning starter du med at få undervisning i religion C. På dette niveau lærer du følgende: 

  • Kristendom: Der er hovedsageligt fokus på dens europæiske og danske fremtrædelsesformer. I undervisningen indgår nutidige tekster, tekster fra nedslag i kristendommens historie, samt tekster fra Det Gamle og Det Ny Testamente.
  • Islam: Du bliver undervist i denne religion med udgangspunkt i nutidige tekster som tekster fra Koranen, med afsæt i en europæisk og dansk kontekst.
  • Religionernes centrale fænomener som myte, ritual, kult, etik, lære, den religiøse erfaring og religionernes organisering.

Efter endt undervisning i religion C kan du fortsætte med undervisning på b-niveau. Her vil undervisningen gå endnu mere i dybden med kristendommen og islam, samt religionernes centrale fænomener. Du vil også blive undervist i nedenstående: 

  • Buddhisme eller hinduisme; herunder tekster fra religionernes oprindelse og fra nutiden
  • Religionsvidenskabelig teori og hovedværklæsning af en længere tekst af religiøs eller religions­faglig karakter.

Når du læser religion som fjernundervisning, kan du følge begge niveauer på et år hver. 

Religion som fjernundervisning

Når du læser religion som fjernundervisning, følger du undervisningen via et online program. Du arbejder selvstændigt med faget og afleverer ugeopgaver over nettet. Du afslutter undervisningsforløbet ved at gå til en fysisk eksamen på undervisningsstedet. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7