Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

Læs HF og VUC i kommunikation og medier og styrk dine muligheder inden for en fremtid i mediebranchen. 

Kommunikations- og mediebrancen er et hurtigt-voksende fagområde, som konstant er i udvikling. De digitale og sociale medier har stort set overtaget markedet inden for kommunikation og markedsføring og gjort de traditionelle medier til historie. Med færdigheder inden for kommunikation og medier, bliver du i stand til at varetage både interne og eksterne kommunikationsopgaver i en organisation. 

Så drømmer du om at skærpe dine kommunikative kompetencer og samtidig være med der hvor det hele sker? Med en HF og VUC i kommunikation og medier vil du være klædt godt på til et videre uddannelsesforløb eller muligt job i fremtiden. 

Tag en HF og VUC uanset, hvor du er i dit liv.

HF og VUC er et tilbud til alle, der har drømme om at komme i gang med en videregående uddannelse. Uanset din baggrund og dit udgangspunkt er ambitionen at give dig det bedste udbytte af uddannelsen. Det er et fleksibelt valg til unge og voksne, som har været ude af uddannelsessystemet og vælger at vende tilbage til skolebænken eller mangler fag for at komme videre.

Dertil har du mulighed for selv at bestemme, hvor og hvornår du vil læse din HF og VUC. Hvis du vælger at tage fag på HF og VUC kan du vælge mellem forskellige forløb:

 • På skole eller som fjernundervisning
 • Om dagen eller om aftenen
 • Som HF enkeltfag, en HF fagpakke eller fuld HF
 • På turbohold, et halvt år eller et helt år

Ved at læse HF og VUC får du altså en stor grad af frihed og fleksibilitet i hverdagen.

Hvorfor en uddannelse inden for kommunikation og medier?

Digitale og sociale medier er i dag nogle af de vigtigste kommunikationskanaler i de fleste organisationer. Når du læser en HF eller VUC i kommunikation og medier, vil du få indsigt i, hvordan de forskellige medier bruges som interaktionsmuligheder med forskellige målgrupper. Du vil opnå faglig viden og praktisk erfaring med medieverdenen samtidig med, at du vil arbejde med dine kommunikative evner, hvad enten det er mundtlige eller skriftlige.

På uddannelsen får du indsigt i flere forskellige aspekter af medieverdenen såsom trykte, audiovisuelle, digitale og sociale medier, og hvordan man analyserer og producerer information til disse.

Undervisningsform

Vælger du at tage fag på HF og VUC vil du opleve, at undervisningen varierer fra fag til fag. Dette skyldes, at ikke alle fag kræver undervisning i værksteder eller laboratorier. Som udgangspunkt vil der dog på alle enkeltfag være en kombination af:

 • Klasseundervisning
 • Arbejde i grupper
 • Projektarbejde
 • Opgaveskrivning

Adgangskrav til HF og VUC

Det 2-årige HF er en gymnasial uddannelse, der er målrettet dem, som ønsker at læse videre på videregående uddannelser. 

Du kan blive optaget på forskellige måder:

 • Hvis du kommer direkte fra 9. klasse
 • Hvis du kommer direkte fra 10. klasse
 • Hvis du har været ude af folkeskolen i mindst ét år

Eksamen og diplom

Omfang og indhold af den afsluttende eksamen afhænger af, hvilken uddannelse du vælger. Der gives ikke standpunkts- eller årskarakterer, men man skal til eksamen i alle fag. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9