Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Bliv klar til politiuddannelsen med en HF fagpakke politi

Drømmer du om at blive politibetjent, men mangler nogle kvalifikationer for at kunne blive optaget på politiskolen? Så tag en HF fagpakke i politi - det er nemlig et forberedende kursus, hvor du tilegner dig alle påkrævede eksamener og kvalifikationer som er nødvendige for at kunne søge ind på uddannelsen til politibetjent. 

hf fagpakke politi

Sådan bliver du undervist på en HF fagpakke politi

Når du tager en HF fagpakke i politi, så følger du en helt særlig kombination af fem HF-fag, som kan tages på et år: 

  • Dansk på A-niveau
  • Engelsk på B-niveau
  • Samfundsfag på C-niveau
  • Idræt på B-niveau
  • Psykologi på C-niveau

Du undervises i psykologi, da det vil give dig den nødvendige indsigt i, hvordan man kan håndtere forskellige mennesker i forskellige situationer. Samtidig er idrætsundervisningen med til at forberede dig på de fysiske udfordringer du vil blive mødt af på politiskolen. Undervisningen er med til at give dig et fysisk forspring og en forståelse af, hvorfor det er nødvendigt at være i fysisk god form. 

NB: På nogle skoler kan uddannelsen tage længere tid, ligesom der vil indgå flere obligatoriske fag i fagpakken. Tjek med den specifikke institution, som du ønsker at studere, så du er helt sikker på, hvordan deres forløb er struktureret. 

Undervisning i de forskellige fag er bygget omkring tavleundervisning, projektarbejde, ekskursioner, gruppearbejde og fremlæggelser. Desuden får du også lov til at deltage i øvelser sammen med politiet. 

Eksamen og diplom på HF fagpakke politi

Når du læser HF fagpakke politi får du ingen standpunkts- eller årskarakter. Til gengæld modtager du løbende feedback fra underviserne, ligesom du skal til eksamen i alle fagene. 

Du får samtidig tilknyttet en lærertutor som bliver dit faste holdepunkt gennem hele uddannelsen. Denne lærertutor er til for at følge både din faglige og sociale udvikling gennem hele forløbet. 

Målgruppen for HF fagpakke politi

Alle, der ønsker at komme ind på politiskolen - både unge og voksne - kan læse en HF fagpakke i politi og forsvar. 

Adgangskrav og optag på HF fagpakke politi

Du skal kunne opfylde en række krav af både personlig og faglig karakter, når du søger om optagelse på politipakken. Det er en forudsætning, at du 

  • har faglige kvalifikationer, der svarer til en 9. eller 10. klasses-eksamen
  • har bestået skriftlige og mundtlige prøver, samt folkeskolens afgangseksamen
  • har været ude af folkeskolen i mindst ét år

Du skal endvidere til samtale med en studievejleder, der - i forlængelse af ovenstående - vil afgøre, hvorvidt du er klar til at blive optaget på HF fagpakke politi. Du kan eventuelt erhverve dig tilsvarende kompetencer på anden vis, hvis du mangler noget af ovenstående. 

Selvbetaling for HF fagpakke politi

Når du tager en fagpakke på HF skal du selv betale. Det gør sig derfor også gældende for HF fagpakke politi, men du får dog hele beløbet refunderet, når du har gennemført beløbet. 

Tal om den eksakte pris for HF fagpakke politi med den specifikke institution som du ønsker at studere på.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9