Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Helikopteruddannelser giver dig muligheden for at arbejde både herhjemme (der er specielt efterspørgsel efter transport til Nordsøens olieplatforme mm). Du vil også kunne finde arbejde i i udlandet, hvor opgaver kan variere - alt fra turistfart til transport af akutlæger, redningsekspeditioner mm.

For at blive helikopterpilot skal du bestå tests, der specielt fokuserer på dit helbred, dine sprogever, din matematiske sans og din personlighed (stresshåndtering mm.)

Pilotuddannelsen giver dig en indgang til en spændende karriere i luftfartssektoren.

Det skal du bestå for at tage helikopterpilot uddannelsen

  • Bestå en helbredsgodkendelse for piloter. Det foregår på Flyvemedicinsk Center på fx. Glostrup Hospital
  • Bestå en optagelsesprøve. Optagelsesprøven indeholder en engelsk prøve, en matematik prøve, analyse test, simulator test, samt en personlig samtale
  • Have bankgaranti, da du selv skal betale for helikopterpilotuddannelsen. Du skal derfor have finansieringen af uddannelsen på plads inden du starter

Uddannelsen til helikopterpilot er internationalt anerkendt, hvilket vil sige, at der er god mulighed for at få arbejde i udlandet, hvor arbejdsopgaverne ofte er af en lidt anden natur end i Danmark.

Teoriundervisning på helikopterpilot uddannelsen

Undervisningen kan blandt andet bestå af en række faser fordelt på teoriundervisning og praktisk flyvetræning.

Teoriundervisningen indeholder bl.a. fag som:

  • Meteorologi
  • Air Law
  • Radio Navigation
  • Flight Planning

Læs mere på de enkelte uddannelsesprofiler ovenfor og find ud af om du har, hvad der kræves for at blive kommerciel helikopterpilot.

Træning - i helikopterer og simulatorer

Flyvetræningen kan foregå både i rigtige helikoptere og i helikoptersimulatorer. Ofte anses kombinationen af de to som den bedste læringsmetode. Træningen vil altid skulle afsluttes med prøver, der skal bestås.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7