Uddannelse til steward - Kabinepersonale

Hele verden er din arbejdsplads

Cabin Attendant, flyværtinde, airhostess og flyvært er alle samme betegnelse for stewardesse og steward. Stewardesser og stewards er det kabinepersonale, der findes ombord på flyvninger overalt i verden. 
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Arbejdet som stewardesse eller steward

Som stewardesse eller steward varierer dine arbejdstider meget, og det er almindeligt med flyvninger døgnet rundt alle ugens syv dage. Du er altid på rejsende fod i Danmark, Skandinavien, Europa og i resten af verden. I arbejdet indgår også en form for stand-by funktion. Det betyder at stewardessen eller stewarden har vagt i hjemmet eller i lufthavnen og skal være forberedt på at blive kaldt på arbejde med kort varsel.

Mange stewardesser og stewarder rekruteres og uddannes i samarbejde med de større flyselskaber. Men der findes også erhvervsuddannelser som tilbyder stewardesse og stewarduddannelser. Det er også almindeligt at begynde som sommervikar eller timeansat, inden man får en fast stilling.

stewardHvad kræves der for at blive optaget på studiet?

For at tage en uddannelse som stewardesse eller steward stilles der høje krav til fysik, højde, syn, svømmekundskaber, sprogkundskaber og uddannelsesniveau. Kravene varierer fra selskab til selskab. Hvis du vil have ansvar for måltiderne, kræves der desuden en restaurationsuddannelse eller nogle års erfaring fra restaurationsbranchen.

Du bliver uddannet som stewardesse eller steward efter, at du er ansat. Statens Luftfartsvæsen har godkendt en række luftfartsselskaber til at uddanne kabinepersonale (Cabin Attendant), stewarder, stewardesser, pursere mm. Følgende luftfartsselskaber er godkendt: Cimber Air, MyTravel Airways, SAS og Sun-Air of Scandinavia.

Karriere muligheder

I nogle luftfartsselskaber er der gode muligheder for ansættelse især, hvis du har erhvervserfaring fra tidligere jobs. Men den øgede konkurrence fra lavprisselskaberne betyder dog, at nogle af de traditionelle luftfartsselskaber er nødt til at skære ned på besætningen. Generelt er det vanskeligt for uerfarne studerende at få ansættelse i en uddannelsesstilling. Det kan derfor være en god idé at arbejde i en lufthavn, f.eks i check in, for at få lidt erfaring og skabe et netværk, som kan være behjælpeligt i din videre søgen.

Uddannelse til stewardesse eller steward i udlandet

Stewardesse eller steward For dig, som vil studere, men samtidig vil ud at se verden, findes der stewardesse,- og stewarduddannelser i udlandet.

Du kan enten vælge at finde en uddannelse i udlandet på egen hånd, hvilket vil sige, at du selv kontakter skolen eller flyselskabet for at få de informationer, du behøver. Eller også kan du vælge at kontakte en udlandsformidler dvs. et bureau eller en agent, som hjælper dig med valg af skole eller flyselskab, oversættelse af karakterer, studiebolig og visum.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7