EUS uddannelse - Kom hurtigt på arbejdsmarkedet med en EUS uddannelse
En EUS uddannelse er oplagt for dig, der gerne vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Du får muligheden for at komme i praktik eller få en elevplads, efter blot 10 ugers grundforløb. Hvis du er i tvivl om du vil tage en længere videregående uddannelse, så kan du bruge EUS uddannelsen som et springbræt.
Hvordan er EUS uddannelsen opbygget?
En EUS uddannelse består af et grundforløb og en praktikperiode. Grundforløbet vil består af erhvervsøkonomi, informationsteknologi og afsætning. Det tager i alt 10 uger, hvor du også får tid til at udvikle dit eget virksomhedskoncept. EUS uddannelsen er derfor oplagt for dig, der går og drømmer om at blive en iværksætter.
Udover de tre fag, vil du også blive tilbudt specialefag i løbet af din praktikperiode. Der vil det være muligt at vælge fag, som passer med branchen. Undervisningen vil foregå på skolen, hvor arbejdsopgaverne vil være så virkelighedsnære som muligt. Det vil gøre det lettere for dig, at bruge teorien i praksis. Derudover varierer undervisningsformen fra klasseundervisning og gruppearbejde til individuel opgaveløsning.
Grundforløbet er efterfulgt af en toårig praktikperiode eller elevplads i en virksomhed. Arbejdsgiveren vælger du selv, så du har mulighed for at påvirke hvilken karriereretning du vil gå af. Arbejdsgiveren skal godkendes af EUS institutionen. Du vil blive tilknyttet en vejleder, som vil følge dig igennem dit praktikforløb.
Her er en oversigt over EUS uddannelsens opbygning:
Grundforløb på 10 uger:
- Erhvervsøkonomi
- Informationsteknologi
- Afsætning
- Udvikling af eget forretningskoncept
Praktik på 2 år
Hvad kan man blive med en EUS uddannelse?
EUS uddannelsen uddanner oftest eleverne til kontorelev, salgselev eller butikselev. Der vil dog også være fag i iværksætteri, som henvender sig til de elever der gerne vil starte egen virksomhed.
Der er mange karrieremuligheder med en EUS uddannelse, det handler blot om at have masser af gåpåmod, og at få den rette erfaring. Det vil alt sammen være med til at styrke dit CV, hvis du ønsker at søge en arbejdsplads efter endt praktikperiode.
Derudover er det også muligt at supplere op med en lang videregående uddannelse efter EUS uddannelsen.
Hvordan sager man ind på en EUS uddannelse?
Du kan søge optagelse online, hvor du skal vedhæfte en kopi af dit eksamensbevis fra STX, HF, eller HTX. Der starter nye grundforløb året rundt, så det vil altid være muligt for dig at finde en udbyder med en hurtig startdato. Nogle institutioner opkræver et depositum, som dækker skolebøger.
Hvad er forskellen på en EUD og en EUS uddannelse?
En EUD uddannelse er en erhvervsuddannelse for dig, der har afsluttet folkeskolen. Du kan altså komme tidligere i gang med uddannelsen end med en EUS, da det ikke kræver en studentereksamen. EUD uddannelsen kan varer længere tid end EUS uddannelsen, da grundforløbet afhænger af studieretningen. Der veksles på samme måde mellem praktik og undervisning, som der gøres ved en EUS uddannelse.
Derudover er der mange flere studieretninger at vælge imellem på en EUD uddannelse end på en EUS uddannelse. Du kan vælge imellem:
- Teknisk område
- Sundhed, omsorg og pædagogik
- Merkantile område
EUD uddannelsen tager altså længere tid, du kan komme tidligere i gang med uddannelsen, og så er der flere studieretninger at vælge imellem.
EUS uddannelsen i korte træk
- EUS er for dig, der allerede har en studentereksamen
- EUS er for dig, der gerne vil hurtigt i gang med at arbejde
- EUS er for dig, der gerne vil være kontor-, butiks- eller handelselev
- EUS er for dig, der drømmer om at blive iværksætter
- EUS er for dig, der ønsker et springbræt inden en videregående uddannelse
Brug filtrene til at finde den helt rette EUS uddannelse for dig. Du kan finde udbydere hele landet over.