Filtrer efter
Design
HF og VUC
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Reportager indenfor Design

Hf Online på HF&VUC NORD

Derfor skal du tage et enkeltfag – eller fagpakke i design

På HF og VUC har du to forskellige muligheder for at læse design. Du kan enten læse design som enkeltfag, eller du kan læse en hel HF med fagpakken design.

Med et enkeltfag i design på HF eller VUC har du design på C-niveau. Det er for dig, der mangler et fag for at kunne blive optaget på dit drømmestudiet eller blot ønsker at lære mere om teoretiske og praktiske designprocesser.

Tager du en HF med fagpakken design, har du design på B-niveau og billedkunst på C-niveau. Uddannelsen er for dig, der elsker at udfolde dig kreativt og drømmer om at få en karriere inden for design eller kunst.  

Design HF og VUC

Hvad lærer man i faget design på HF og VUC?

Med en fagpakke i design lærer du teknikker og processer, som gør dig i stand til at designe. Du får en forståelse for professionel design som proces og resultat, der skaber din bevidsthed om design i praksis.

Med faget design bliver du ikke kun i stand til at skabe designs, du lærer også, hvordan design fungerer i en globaliseret verden, og hvilke muligheder design giver i forhold til kommunikation og problemløsning.  

Hvilke muligheder giver en fagpakke i design på HF og VUC?

Med en fagpakke i design på HF får du adgang til akademi- og professionsuddannelser. Du har blandt andet mulighed for at søge ind på designskolen, arkitektskolen, eller du kan uddanne dig som smykkedesigner eller grafiker.

Hvis du står og mangler et enkeltfag for at kunne blive optaget på din drømmeuddannelse, så kan et enkeltfag i design måske give dig denne mulighed.

Økonomi på design, HF og VUC?

Hvis du tager et enkeltfag i design, kan faget have en egenbetaling. Prisen for et enkeltfag kan du læse mere om på udbyderens hjemmeside.

Læser du HF som fuldtidsuddannelse, er uddannelsen gratis.

SU

Når du læser en HF og er fyldt 18 år, så er du berettiget til at modtage SU (Statens uddannelsesstøtte).

Hvis du læser enkeltfag på HF, er der særlige betingelser, som du skal opfylde for at modtage SU. Du kan kontakte det SU-kontor, der er tilknyttet det uddannelsesinstitut, du vil læse design på for at høre, om du opfylder de særlige betingelser for at modtage SU.

Hvad er HF og VUC?

HF står for ’højere forberedelseseksamen’, og er en studieforberedende uddannelse, der foregår på gymnasialt niveau. En HF-uddannelse kan være en 2-årig fuldtidsuddannelse, der giver adgang til videregående uddannelser, men kan også tages som enkeltfag.

Vælger du HF som fuldtidsuddannelse, skal du efter 1. år vælge en fagpakke, der specialiserer dig mere i den retning, du ønsker at tage din videregående uddannelse.

Du kan starte på en HF-uddannelse, når du har afsluttet 9. klasse i folkeskolen.

VUC står for voksenuddannelsescenter, VUC er dog ikke kun målrettet voksne, men også unge der ønsker en voksenuddannelse. VUC-centrene i Danmark er et sted, hvor unge og voksne mødes i et fagligt miljø, hvor der er mulighed for personlig såvel som faglig udvikling.