Viser 1-12 af 12
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12

Cognitive Science – uddan dig i hjernen

Cognitive Science er studiet af kognitionsteorier. Du kommer til at studere intelligens systemer i bl.a. sindet og hjernen. Cognitive Science er en tværfaglig videnskab der kombinerer viden fra biologi, datalogi, lingvistik, matematik, neurovidenskab, filosofi og psykologi til undersøgelsen af sprogbehandling, opfattelse, handling, læring, konceptdannelse, initiativer og andre aktiviteter i sindet, samt information teknologi og undersøgelsen af kunstig intelligens.

Målet med Cognitive Science er at forstå hvordan hjernen og sindet fungerer, gennem empiriske studier af ontogenetisk og fylogenetisk udvikling af kognitive evner, eksperimentelt arbejde med kognitiv behandling hos voksne, forsøg på at forstå opfattelse og kognition baseret på nedbrydningsmønstre i patologi, beregning og robotforskning, der stræber efter at simulere aspekter af kognition og adfærd, neurovidenskabelige undersøgelser af de neurale baser af kognition ved hjælp af neurale optagelser og hjerneskanning og udvikling af filosofiske teorier om sindets natur.

Cognitive Science – hvad lærer du?

På Cognitive Science studiet bliver du introduceret til de grundlæggende kognotionsteorier, og du lærer hvordan du designer og udfører undersøgelser af sindet, hjernen og den menneskelige adfærd.

Eftersom at Cognitive Science er en inter-disciplinær uddannelse, så vil du på studiet også få et indblik i mange forskellige fagligheder. Samtidig kan du også selv vælge din specialisering, som gør din uddannelse unik.

De kurser der normalt er en del af Cognitive Science uddannelsen trækker fra en række discipliner. Det kan fx være Computer science – herunder AI og IR, Lingvistik, MCDB, Filosofi, Psykologi, Antropologi, Økonomi EP&E og Management.

Karrieremuligheder

Som kandidat i Cognitive Science vil du kunne arbejde inden forskellige industrier, som informationssystemer, offentlige myndigheder, uddannelsesmæssige tjenester og non-profit organisationer. Med uddannelsens interdisciplinære profil og fokus på konkrete færdigheder i forhold til datatilegnelse og analyse, betyder det, at du som færdiguddannet studerende inden for Cognitive Science har en interessant profil i et bredt felt.

Hvilken type job du i sidste ende ender med, handler meget om hvilken specialisering du har valgt gennem dit studie, din tekniske træning og valgfrie kurser. Hvis du vælger en baggrund i dataanalyse og computerprogrammering, vil dine arbejdsområder typisk inkludere multimedie design, informationsarkitektur (AI), klinisk research, telekommunikation og artificial intelligence (AI).

Andre typiske jobtitler inden for Cognitive Science er legal research analyst, marketing assistant, research technician, software ingeniør, account manager, teknisk editor, webudvikler og lærer.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7