Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning
Annoncer

Arbejd praktisk og kreativt som blomsterbinder

Elsker du duften af blomster og grønt, og synes det er sjovt at arbejde med sammensætningen af farver og materialer? Så er blomsterbinder faget måske lige dig. Her får du lov til at arbejde med alt fra buketbinderi, plantekendskab, bryllupsbinderi, begravelsesbinderi og dekorationer.

Med en uddannelse som blomsterbinder får du viden om buketbinderi, du lærer om farver og hvordan de sammensættes bedst, ligesom du lærer om forskellige plantearter, deres vækst og pasning. Ved at tage en uddannelse som blomsterbinder kan du få job på grønttorve og i blomsterforretninger, ligesom at du også kan åbne din egen forretning.

Hvad lærer du som blomsterbinder?

Som blomsterbinder kommer du til at arbejde med at sammensætte blomster og naturmaterialer, ligesom at du binder buketter til både hverdag og fest. På uddannelsen lærer du fx om proportioner, form, farve og bindeteknikker. Herunder forskellige arbejdsmetoder, værktøjer, hjælpemidler og teknikker. Du lærer også om behandling og pasning af blomster og planter, ligesom at køb, salg og kalkulation og prissættelse af selvfremstillet binderiarbejde er en vigtig del af uddannelsen.

Gennem uddannelsen får du et grundigt kendskab til potteplanter, afskårne blomster og frilandsplanter, du lærer de grundlæggende metoder og principper for vækst og pasning af planter og snitblomster og deres holdbarhed. Derudover får du også et helt grundlæggende kendskab til blomsterbranchen, forbrugerprofiler, trends og livsstil.

På nogle skoler er al undervisning del op i moduler, hvor du også kan holde pauser imellem, herunder får du et overblik over, hvad der indgår i de forskellige moduler.

Modul 1: Grundlæggende blomsterbinder

Du får et grundlæggende indblik i blomsterbinding inden for emnerne: rund, luftig, asymmetrisk og kompakt buket og dekoration.

Modul 2: Buketbinderi og snitblomster

Her arbejdes der med teknik og komposition for buketbinderi, og du øver på forskellige typer af buketter. Der kommer også lidt teknik ind med fx spiral, trådning, skråsnit og bindingspunkt. Ligesom at kalkulation og indpakning bliver berørt.

Modul 3: Dekorationer og binderiteori

Du lærer om komposition af dekorationer i oasis, borddekorationer, buffetdekorationer og kompakt dekorationer. Her arbejdes der også med teknikker, binderiteori, blomster karakterer, farvelære og kontraster.

Modul 4: Begravelsesbinderi

Du lærer de generelle teknikker og kompositionsregler for begravelsesbinderi. Du øver i bårebuket, båredekoration og kistepynt.

Modul 5: Branchekendskab og snitblomster

Få kendskab til forskellige indkøbsmåder og butikprofiler. I dette modul er der fokus på branchekendskab gennem ekskursioner til indkøbssteder og blomsterbutikker, ligesom at du lærer om teori og øvelser i salgsfremmende varepræsentationer.

Modul 6: Buketbinderi og snitblomster

Øvelser i buketbinderi, samt salg og indpakning af buketter. Herudover er der opsamling og repetition på snitblomster.

Modul 7: Buketter og dekorationer

Repetition af blomsterbinderi og dekorationer. Derudover får du her mulighed for at arbejde selvstændigt inden for en tidsramme, og derefter bliver det evalueret.

Modul 8: Alternative teknikker og bryllupsbinderi

Lær om alternative teknikker og kompositionsregler, derudover øvelser i grenkonstruktioner og fundamenter. Du starter også op på brudebuketter i oasisholdere.

Modul 9: Branchekendskab, begravelsesbinderi, bryllupsbinderi og plantekendskab

Du skal her udarbejde et tværfagligt projekt, hvor du udarbejder en konceptbeskrivelse for en blomsterbutik, og derefter udfører det i praksis på skolen. Derudover øver du både begravelsesbinderi og bryllupsbinderi samt plantekendskab.

Modul 10: Buket, bryllups-, begravelsesbinderi, dekorationer og plantekendskab

På det sidste modul er der repetition og øvelser i buket, dekorationer, bryllup og begravelse, ligesom du får den sidste viden inden for plantevidenskab.

Optagelse på uddannelsen

Modul 1 er obligatorisk – herefter kan du frit vælge i hvilken rækkefølge, du tager modulerne 2-5. Modul 6- 10 skal tages i rækkefølge.