Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Løjtnant

Bliv løjtnant og vær leder i virkeligheden

Som løjtnant har du stort ansvar og en afgørende rolle uanset hvilken retning du vælger. Din hverdag består af store og mindre beslutinnger som skal tages under situationer uden plads til lang betænkningstid. Du trives i et miljø med fart på og vil gerne agere som leder for et hold. 

Følgende er generelle adgangskrav der gør sig gældende for de forskellige løjtnantuddannelser: 

  • Du har en studentereksamen (hhx, htx, stx, hf eller eux)
  • Du skal kunne sikkerhedsgodkendes
  • Du skal opfylde Forsvarets basale helbredskrav 
  • Hertil er et kategori B kørekort til almindelig bil en fordel - dog ikke et krav 

For at blive optaget, skal du tage en personlighedstest efterfulgt af en optagelsesprøve som du naturligvis skal bestå. Selve optagelsesprøven foregår ved Forsvarets Rekruttering på Nyholm i Købenavn mens at du får tilsendt personlighedstesten forinden optagelsesprøven. 

Optagelsesprøven består af følgende kategorier:

  • Forsvarets basistest (styrke-/løbetest) - OBS: består du ikke denne, vil afprøvningsforløbet stoppes og en ny prøve skal omlægges 
  • Gruppeopgave
  • Digitale prøver
  • Helbredsundersøgelse
  • Psykologsamtale

OBS: Du kan med fordel læse mere om de specifikke adgangskrav for de enkelte løjtnantuddannelse på Forsvarsakademiets hjemmeside. 

Løjtnantsuddannelserne for de tre værn - Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet 

Løjtnant i hæren

Ønsker du ansvaret for at uddanne og lede en større gruppe soldater til at løse militære opgaver? Kan du se dig selv agere som både leder, instruktør, faglærer, skydeleder og underviser for soldaterne? I det tilfælde, er en løjtnantuddannelse i hæren måske det helt rigtige for dig. Her kommer du til at tilrettelægge soldaternes uddannelse samtidig med at du styrker deres faglighed. Derudover får du indsigt i moderne ledelsesteori som du får mulighed for hele tiden af afprøve i praksis. Dermed opnår du hurtigt reel ledelseserfaring som du med fordel kan bruge i flere aspekter både karrieremæssigt og privat. 

Løjtnant i Søværnet

Som løjtnant i Søværnet har du mulighed for at vælge tre forskellige retninger; Maskinteknisk løjtnant, Taktisk løjtnant eller Våben- og elektronteknisk løjtnant. Fælles for alle tre retninger er, at du vil indgå i et dynamisk sammenhold med det fælles mål at løse militære opgaver for Søværnet. 

Som maskinteknisk løjtnant vil du, i samarbejde med øvrige officerer, agere som leder i et miljø, hvor der er stort fokus på faglighed og udvikling af besætningens kompetencer. Dine primære opgaver består i at stå for drift og vedligehold af enhedens komplekse systemer i teknisk division.

Som taktisk løjtnant vil du agere som 'vagtchef' i de sejlende enheder og har således ansvaret for at sejle skibet og lede broen efter chefens anvisninger. I samarbejde med øvrige officerer vil du lede et hold og have ansvar for, at overblikket. 

Som våben- og elektronteknisk løjtnant vil dine primære opgaver være at stå for drift og vedligehold af enhedens komplekse systemer i våben- og elektronikteknisk division.

Løjtnant i Flyvevåbnet 

Som løjtnant i Flyvevåbnet har du til ansvar at lede motiverede og højt specialiserede medarbejdere i en omskiftelig hverdag. Du evner at bevare roen og er omstillingsparat skulle der blive behov for det. Du har mulighed for at vælge følgende fire retninger indenfor Flyvevåbnet: 

Som Tactical Coordinator (TACCO) løjtnant vil du være en del af et lille team, der deployerer med helikopteren og opererer fra søværnets skibe i længere perioder, hvorfor du skal være indstillet på, at din hverdag bliver krævende med bl.a. udsendelser. Som TACCO får du både indblik i det operative virke i Flyvevåbnet og i Søværnet. Blandt dine opgaver er at udføre navigation og monitorere motor- og flyveinstrumenter. 

Som Kontrol- og varslings løjtnant lærer du bl.a. at identificere luftbilledet, så du kan hjælpe med at gennemføre taktiske luftoperationer og sætte flere fly i luften. 

Som Operationsstøtte løjtnant sørger du for at operationer udføres effektivt og sikkert gennem ledelse af dine medarbejdere. Du løfter hermed en afgørende rolle i form af eksekvere på de givne operationer. 

Som Teknisk løjtnant får du ansvaret for at gå forrest i svære situationer og lede soldater, så vigtige operationer kan blive udført korrekt.

Din fremtid som løjtnant 

Som løjtnant har du flere karrieremæssige muligheder. Der kan både være mulighed for udsendelse og for at søge om at blive tilknyttet Forsvaret i en officersfunktion i reservestrukturen. Her kan du, efter eget behov, fungere som officer, sideløbende med uddannelse eller job udenfor Forsvaret. Med andre ord, er det at være løjtnant et job med mening for dig og dem omkring dig. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12