Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Kørelæreruddannelsen

Kørelæreruddannelsen 

Har du altid drømt om at arbejde inden for transportbrancen? Har du altid ønsket et selvstændigt job, hvor du selv er herre over din tid? Så er kørelæreruddannelsen måske noget for dig!

Som kørelærer får du lov til at arbejde med biler døgnet rundt, mens du selv planlægger, hvornår det passer ind i din kalender. Udover at få muligheden for at arbejde inden for transportbranchen, får du også muligheden for at gøre dette i selskab med andre mennesker, hvor det er dit ansvar at guide dem til at blive ansvarlige bilister. 

Høj jobsikkerhed

Der er mange fordele ved at tage en uddannelse som kørelærer, og en af disse fordele vil b.la.  være den høje jobsikkerhed, der eksisterer blandt kørelærere. Der er i disse år stor mangel på kørelærere, og dette er der b.la. grundet den høje gennemsnitsalder på nuværende kørelærere, som ligger på 51 år. Denne høje gennemsnitsalder kan tænkes at medføre en endnu større mangel blandt kørelærere, da der ikke er alt for mange år til, at de nuværende kørelærere går på pension. Det ses derfor tit og ofte, at kørelærere går direkte i job efter endt uddannelse. 

Fleksibilitet og muligheder

Med kørelæreruddannelsen får du muligheden for at bestemme dine arbejdstider, og hvornår det passer dig bedst . 

Der findes mange forskellige muligheder efter endt uddannelse, hvor du både kan vælge at blive ansat på en i forvejen eksisterende køreskole eller en uddannelsesinstitution. Har du altid drømt om at starte en selvstændig virksomhed, vil der også være god mulighed for det med uddannelsen som kørelærer. Her får du muligheden for at arbejde som selvstændig med din egen køreskole, og dette er med til at gøre dine arbejdstider som kørelærer endnu mere fleksibel. 

Udover at arbejdstiderne som kørelærer er meget fleksible, og du får muligheden for at prioritere at spise aftensmad med familien hver aften, så er lønnen som kørelærer også ganske god. 

Uddannelsen

Det er forskelligt, hvordan uddannelsen er bygget op på de forskellige erhvervsakademier, men der er dog nogle helt grundlæggende ting i uddannelsen, som er ens for alle, der ønsker at tage uddannelsen.

For at blive kørelærer, skal man gennemgå en kørelæreruddannelse, som følger en fastlagt undervisningsplan. På uddannelsen vil man blive uddannet af en godkendt kørelærer, som vil foretage undervisningen. 

Formålet med undervisningsforløbet er at give den studerende: 

  • Redskaber og færdigheder til at undervise køreelever inden for rammerne af en særlig undervisningsplan. 
  • Viden om færdselslovgivning, køretøjsteknik samt køreteknik. 
  •  Viden om trafikkultur, færdselspsykologi og -sociologi. 
  • Viden om administrative bestemmelser for kørelæreruddannelsen samt arbejdsmiljø og virksomhedsøkonomi.

Adgangskrav

Der er nogle specifikke krav, som skal opfyldes, før man kan ansøge om optagelse til uddannelsen som kørelærer.

Kravene er:  

  • Du skal være fyldt 24 år for at kunne uddanne dig til kørelærer.
  • Du skal have erhvervet førerret, og du må ikke i de seneste to år have været frakendt førerretten eller fået denne inddraget administrativt.
  • Hvis du er dømt for et strafbart forhold, der kan begrunde nærliggende fare for misbrug af stillingen som kørelærer, kan du ikke få en kørelærergodkendelse.

Pris

Vælger man at tage uddannelsen som kørelærer, så skal man være opmærksom på, at man selv skal finansiere uddannelsen. Priserne på kørelæreruddannelsen er meget forskellig, og prisen afhænger af, hvor du beslutter at uddanne dig henne. Det vil derfor altid være en god ide at undersøge prisen på det uddannelsested, som du overvejer at benytte til at tage kørelæreruddannelsen. Dette bør man, eftersom prisen for uddannelsen kan variere fra alt til 30.000 kroner til 60.000 kroner. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier