Daniella Clemmensen, læser til datamatiker

datamatiker

Hvorfor valgte du denne uddannelse?

Jeg valgte uddannelsen, fordi jeg synes, computer er interessant, og jeg drømte om at lære at programmere. Derudover er det en uddannelse, hvor der ikke er særligt mange piger, hvilket jeg gerne vil være med til at ændre.

Hvilke kompetencer har du fået med dig?

Jeg har lært at programmere, og jeg har lært, hvordan systemer skal bygges rigtigt op, så andre kan læse min kode. Dertil har jeg lært at arbejde i teams.

Hvad synes du om miljøet på campus?

Jeg kan godt lide miljøet. Der er en masse forskellige mennesker med en masse forskellige baggrunde, hvilket er interessant.

Hvad synes du om underviserne?

Vi har en masse forberedelse, da vi kun har 20 timers undervisning om ugen. De 20 timers undervisning bliver dog brugt til at bearbejde det forberedte stof, så vi kan komme rigtigt i dybden med det og derved får en meget større forståelse af det. Det synes jeg personligt er godt.

Hvad vil du gerne, når du er færdig med uddannelsen?

Jeg er ikke sikker endnu. Men eftersom jeg har praktik om et halvt år, får jeg mulighed for at se, hvad jeg egentligt kan, og hvilke emner inden for faget jeg finder interessant. Jeg vil måske ovenikøbet have mulighed for at få arbejde på praktikstedet.

Hvem vil du anbefale denne uddannelse til?

Folk der er nysgerrige omkring, hvordan ting fungerer. Det kan være lige fra netværk til opbygning af hjemmesider og til at lære, hvordan man arbejder i teams. Man behøver ikke være en computernørd, når man starter på uddannelsen, det var jeg langt fra. Men hvis man er bare en smule nysgerrig og frisk på at lære, kan man komme langt.

Jeg bliver tit spurgt: ”Er det ikke mega svært og indviklet, dét med at programmere?” eller ”Du er jo ordblind, kan du så godt finde ud af at kode?”

Og til det har jeg bare at sige, at det kan være svært til tider, men du får sikkert nogle søde klassekammerater, der gerne vil hjælpe. UCL er også altid klar på at hjælpe, også dem der er ordblinde.
Læs mere om Datamatiker
Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide