Vis studentum.dk som: Mobile
Startdato
Jelling
september 2022 
Odense
september 2022 

Karrieremuligheder

Langt de fleste pædagoguddannede får arbejde i daginstitutioner eller på skoler, men
karrieremulighederne er mange. Pædagoger arbejder både med børn, unge og voksne. Du kan fx få job i vuggestuer, børnehaver, klubber, døgninstitutioner og på opholdssteder.

Fremragende Studievejledning


Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel. 

Video

Om uddannelsen

Meritpædagog

Uddan dig til pædagog på kortere tid end normalt. Uddannelsen til meritpædagog er til dig, som ønsker at kombinere studie og arbejde. Meritpædagoguddannelsen tager typisk 2 år og 10 måneder.

Meritpædagoguddannelsen er for dig med relevant erfaring inden for det pædagogiske område

Uddannelsen til meritpædagog er til dig, som ønsker at kombinere studie og arbejde. Undervisningen tager udgangspunkt i dine erfaringer og i dit praktiske kendskab til pædagogisk arbejde. Merituddannelsen er for dig, der enten har minimum to års erhvervserfaring fra pædagogisk eller pædagoglignende arbejde og er mindst 25 år eller har minimum fem års erhvervserfaring fra pædagogisk eller pædagoglignende arbejde

På uddannelsens første år studerer du på fuldtid, mens du de sidste 2 studieår kombinerer studiet med dit arbejde. Du tager pædagoguddannelsen på 2 år og 10 måneder, da der gives merit for pædagoguddannelsens to lønnede halvårspraktikker. Med en meritpædagoguddannelse bliver du uddannet på lige fod med de studerende, der har fulgt den ordinære pædagoguddannelse. Når du er færdiguddannet, kan du kalde dig professionsbachelor som pædagog.

På UCL kommer meritpædagogstuderende på et hold udelukkende for sig. Du vil studere med andre meritpædagogstuderende, som også har erfaring fra praksis. Du får professionsrelevante kompetencer, viden og færdigheder til selvstændigt og i samarbejde med andre at udøve, udvikle og formidle udviklings-, lærings- og omsorgsopgaver i et samfundsmæssigt perspektiv.

Merituddannelse på 2 år og 10 måneder

I forhold til den ordinære uddannelse gives der merit for uddannelsens to lønnede praktikker, som i alt udgør et studieår. Derfor tager det typisk kun 2 år og 10 måneder at blive meritpædagog.

Uddannelsen har samme bekendtgørelse og dermed indhold og prøver som den ordinære uddannelse.

Økonomi

Merituddannelsen udbydes efter lov om åben uddannelse og er ikke SU-berettiget.

Til det første studieår, som afvikles som fuldtidsstudium, kan der ansøges om Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU). SVU er en uddannelsesstøtte, der giver dig mulighed for at efter- eller videreuddanne dig i arbejdstiden.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på meritpædagoguddannelsen er det vigtigt, at du først kontakter din arbejdsgiver. Der er nemlig behov for at indgå en aftale med din arbejdsgiver om orlov på studiets første år. Ligeledes skal der findes en fleksibel ordning på studiets 2. og 3. år i fordelingen mellem arbejde og studie.

Ansøgere skal opfylde de almindelige adgangskrav til pædagoguddannelsen. 

Pris

Som studerende på meritpædagoguddannelsen skal du betale et deltagergebyr, der ved studiestarten januar 2022 er 7.000 kr. pr. halve år (i alt 42.000 kr.). Prisen er med virkning fra 2022, og beløbet opkræves forud for hvert semester (med forbehold for prisregulering).

Kontaktinfo

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Niels Bohrs Allé 1,
5230 Odense M


Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Meritpædagog endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2