"Uddannelsen kræver meget, men det er jo samtidig fedt"

Sally, 20 år

Hvilken uddannelse går du på og hvorfor?

Sygeplejerskeuddannelsen. Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg, lige efter jeg blev student og blev syg, havde en oplevelse med at lægerne bare farede rundt og skøjtede over patienterne, mig inklusiv. Mens sygeplejerskerne virkelig havde styr på det, Jeg kom jo faktisk ud fra gymnasiet med et rigtig højt snit og min plan var at starte på medicinstudiet. Men efter den oplevelse bestemte jeg mig for, at det ikke var noget for mig, da det er hele systemet, der gør at lægerne er nødt til at skøjte forbi patienterne, som de gør. Sygeplejerskerne var derimod, der hvor de skulle være og derfor bestemte jeg mig for denne uddannelse.

Studerende på sygeplejeskeuddannelsen på UCC

Hvad er godt eller spændende ved netop den uddannelse?

Det spændende ved uddannelsen er at den omfavner flere områder. Det er ikke kun personlig omsorg den fokusere på, men også fysiologi, anatomi, psykologi osv.

Hvad skal man være specielt opmærksom på, når man starter? Er der nogle udfordringer?

Uddannelsen kræver meget, men det er jo samtidig fedt. Til at starte med troede jeg at sygeplejerskeuddannelsen jo bare handlede om omsorg og ar være behagelig og venlig overfor andre, men jeg fandt jo ud at det kræver lige lidt mere.

Hvad er din drømmekarriere?

Jeg syntes alt er så fedt, at jeg bare vil hoppe ud i det, og prøve de forskellige ting igennem praktik, udnytte det også i sidste ende vælge et eller andet, hvor jeg kan se at der er nogle gode muligheder for mig.
Læs mere om Sygeplejerskeuddannelsen