"Min drømmekarriere, er at blive professionel rådgiver inden for det private"

Socialrådgiver UCC 1

Johannes, 25 år

Hvilken uddannelse går du på og hvorfor?

Professionsuddannelsen som Socialrådgiver. Jeg har valgt uddannelsen fordi den giver mere ansvar, end f.eks. pædagoguddannelsen og lønnen er væsentlig bedre.

Hvad er godt eller spændende ved netop den uddannelse?Studerende på Socialrådgiveruddannelsen UCC

Det der er mest spændende ved min uddannelse, må være de Jura faglige fag, som er meget interessant. Så er hele læringen om forvaltning og hvordan systemer fungerer også rigtig interessant og du får samtidig også de psykologiske- og socialfaglige aspekter med, som pædagoguddannelsen også har, men socialrådgiver uddannelsen bygger det bare lidt videre.

Hvad skal man være specielt opmærksom på, når man starter? Er der nogle udfordringer?

Man skal være opmærksom på at der er rigtig meget læsestof, uddannelsen er ligesom alle andre professionsbachelor, hvilket vil sige at det er meget op til en selv, hvor meget man vil lære. Der er ikke mødepligt på uddannelsen, det er kun på få steder på uddannelsen, at man skal have deltaget i en vis procentdel af timerne, før man kan blive indstillet til eksamen.

Hvad er din drømmekarriere?

Min drømmekarriere, er at blive professionel rådgiver inden for det private og eje min egen praksis og derved kunne bisidde folk i privaten, i forhold til når de skal ud og snakke med forvaltninger osv.

Var det lige til at komme ind på uddannelsen, eller skulle du tage nogle supplerende kurser/ fag?

Jeg tog bare nogle blandede HF fag, jeg startede med en pædagogpakke og byggede så videre med psykologi på højere niveau, også kunne jeg komme ind på UddannelsenLæs mere om Københavns Professionshøjskole