Kom tæt på erhvervslivet

Michael er netop vendt tilbage til skolebænken efter otte måneder i praktik som junior account manager. Han er nu i gang med sit eksamensprojekt, før han om en lidt over en måned er færdiguddannet som handelsøkonom.

Handelsuddannelse tæt på virkeligheden

Michael fortæller om handelsøkonom uddannelsen ved CphbusinessSom handelsøkonom studerende får du fra første dag på uddannelsen mulighed for at afprøve teorierne i praksis via gruppearbejde og cases. Det var den praksisnære tilgang, der tiltalte Michael, da han for knap to år siden faldt for handelsøkonom uddannelsen ved Cphbusiness.

”Meget af det, som man lærer, kan man også bruge i virkeligheden bagefter. Det er også et stort plus, at når du er på studiet, så sidder du ikke bare og kigger i nogle bøger. Der nemlig meget gruppearbejde, hvor du arbejder sammen med dine medstuderende, så det ikke bare er tavleundervisning det hele.” forklarer Michael.

Selvom det var lidt tilfældigt, at det blev netop uddannelsen til handelsøkonom, som Michael valgte, da han ville i gang med at studere efter et sabbatår, har han ikke fortrudt sit uddannelsesvalg. Når man spørger ham, om han kan anbefale uddannelsen til andre, får man et klart ja uden tøven.

Praktikophold kan føre til job

På andet år af uddannelsen er der indlagt otte måneders praktik inden for detailhandelsledelse eller salg og salgsledelse på B2B-markedet. Det giver en tæt kobling til erhvervslivet, som for mange kan føre til det første job.

”De fleste fra mit hold er ligesom jeg fortsat på deltid i den virksomhed, hvor de har været i praktik, mens de skriver deres afgangsprojekt,” fortæller Michael og fremhæver flere fordele ved den lange praktik på uddannelsen: ”Når man sidder på skolebænken er det en ting, men når man er ude i en virksomhed får man mulighed for at få erfaringer med de arbejdsopgaver, som man vil komme til at sidde med som færdiguddannet samtidig med, at man har skolen at støtte sig til. På den måde kan man sige, at man får foden inden for i erhvervslivet.”

En anden væsentlig fordel ved det lange praktikophold på handelsøkonom uddannelsen er, at de studerende får chancen for at afprøve, hvad der virker i jobsøgningen, og hvilke typer job, de kan søge som færdiguddannede, når de skal finde en praktikplads. Ifølge Michael er der en del, der selv finder deres praktikplads, mens andre kommer i praktik, der hvor de allerede har studiejob. Nogle finder også praktikpladsen via Cphbusiness Partner, der er erhvervsakademiet rekrutteringsenhed.

En uddannelse med stort ansvar i et godt studiemiljø

Den praksisnære undervisning og det lange praktikophold stiller ifølge Michael krav til, at du som handelsøkonom er selvstændig og tager et stort ansvar. Under hele uddannelsen er der dog aldrig langt til støtte fra din vejleder. Derudover er der et rigtigt godt studiemiljø og et stærkt sammenhold blandt de studerende på uddannelsen:

”Fra starten på uddannelsen blev vi inddelt i grupper. Det tror jeg helt sikkert har været med til at skabe det gode studiemiljø, hvor vi er meget sociale og også ses uden for skoletiden. Her tror jeg også, at de store fokus på gruppearbejde styrker de sociale netværk blandt os studerende,” forklarer Michael.Læs mere om Cphbusiness