“Jeg synes uddannelsen har en spændende tilgang til produktudvikling"

Medialogi Aau

Henrik, 24 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Jeg læser medialogi på 3. semester".

Studerende på Medialogi Aau 2

Hvorfor har du valgt den uddannelse?

“Jeg har valgt den uddannelse efter en lang og indviklet vej. Jeg startede med at læse kemi, og troede at det var det jeg skulle, fordi jeg kommer fra en videnskabs-familie og det gav bare mening at læse et rent fag. Så fandt jeg ud af, at det var jeg slet ikke hurtig nok til og jeg var ikke flittig nok. Også havde jeg hørt om medialogi da jeg gik i 9.klasse på en uddannelsesmesse. Jeg tror jeg snakkede med en, der gik på uddannelsen i 10 minutter, og der var jeg bare overbevist om, at det var det jeg skulle læse. Og dengang var der et rigtig højt snit på, så jeg kunne ikke komme ind, fordi jeg som sagt ikke havde været så flittig. Også fandt jeg ud af, sidste sommer, da jeg skulle søge ind på en ny uddannelse, at der ikke var noget snit på den uddannelse jeg allerhelst ville læse. Også skyndte jeg mig herind”.

“Det svarer ikke på dit spørgsmål, spørgsmålet er hvorfor jeg læser her. Grunden til, at jeg læser medialogi, er at jegsynes det er super spændende og jeg kan godt lide at bygge ting. Både fysiske ting og programmering. Og det kan jeg få lov til at gøre her”.

Hvad er godt eller spændende ved den uddannelse?

"Jeg synes uddannelsen har er en spændende tilgang til produktudvikling. På første år synes jeg det var meget mere kommunikation end det var videnskab, og den ligger under det naturvidenskabelige fakultet, så jeg blev meget overrasket over, at jeg skulle vide hvordan folk tænker og hvordan jeg laver produkter til folk, i stedet for bare at lave produkter. Det handler rigtig meget om, hvordan en bruger tager imod noget du har lavet til dem, i stedet for bare at lave noget. Det er en rigtig stor forskel fra mange andre uddannelser. Det synes jeg er rigtig spændende, og det vidste jeg ikke, at jeg ville synes".

Er der noget man skal være specielt opmærksom på, når man starter? Nogle udfordringer?

"Uddannelsen er meget videnstung. Du skal være god til matematik, hvis du skal følge med. Jeg har haft matematik på A-niveau, og jeg strøg lige igennem vores matematikfag. Og alle der har haft det på B-niveau, kæmpede utrolig meget med det. Det er et tungt, fagligt fag - selvom der også er noget kommunikation ind over”

Hvad er din drømmekarriere?

"Det ved jeg ikke. Umiddelbart vil jeg gerne arbejde for IDEO, som er et firma i USA, der laver designløsninger til folk”.

Engagerer du dig i dit studiemiljø?

“Ja. Jeg sidder i bestyrelsen i Studentersamfundet, som er en form for fagforening for studerende på Aalborg Universitet og en interesseorganisation for de studerende. Hvis du skal lave noget på campus, så skal du gøre det gennem os. Hvis du skal bruge lokalerne - du kan godt komme uden om det, men  generelt set er det nemmere at inddrage os. Hvis vi har godkendt det, så har campus administrationen ikke noget i mod det”.

Hvad har det givet dig at være en del af studiemiljøet?

“Det har givet mig mange venner på campus, og det har været rigtig fedt. For det er ikke sjovt at læse et sted, hvor du ikke kan lide at være. Så rigtig mange kontakter og rigtig meget sjov. Jeg kan f.eks. komme ud på skolen, hvor jeg faktisk ikke rigtig har noget skole-relateret arbejde, men jeg har et møde og et arrangement i aften. Og det er super fedt, at jeg har lyst til at tage herud og det er et sted jeg har lyst til at være. Det gør, at jeg ikke har noget i mod at sidde her til kl. 3 om natten og arbejde. Så det har givet mig et bedre fagligt standpunkt at jeg kan lide at være her”.

“Det har helt sikkert påvirket mig til at være mere motiveret i mit studie, at være en del afstudiemiljøet. Det gør også mit studie nemmere, fordi når jeg laver spørgeskemaer, så er det nemmere at gå rundt og spørge folk, når man kender dem i forvejen. Det gør det nemmere, at få folk til at svare på sine ting når man har netværket”.
Læs mere om Medialogi (København og Aalborg) - bachelor