Gitte, Student på HF for ordblinde

gitte

Ordblinde Gitte trodser alle odds

Gitte er ordblind og trods alle odds, har hun færdiggjort sin HF på Vestegnen HF & VUC.

Gitte er i dag 25 år og har stolthed modtage sin studenterhue. En hue som hun for bare nogle år siden fik at vide, at hun aldrig ville få. Hele livet har hun kæmpet med at læse og stave. I 8. klasse fandt hun ud af, at hun var ordblind. Efter folkeskolen kom hun på efterskole. Her fortæller Gitte, at ”Efterskolen fortalte mig, at jeg aldrig ville få en HF, men nu har jeg bevist at jeg kan.”

Gitte kan ikke alene glæde sig over huen. Hun kan også glæde sig over at have afsluttet med et meget flot 12-tal i biologi samt flere 10-taller.

Mange ordblinde får at vide, at de aldrig kommer til at tage en studentereksamen eller en HF. Derfor er det en lettelse for mange af Vestegnen HF & VUC’s ordblindekursister, at blive mødt af et erfarent og professionelt undervisningsteam, der i den grad formår at give dem værktøjer og selvtillid nok til, at kunne hjælpe dem på uddannelsesvejen. Dette sker blandt andet ved at give dem nogle studiestrategier, som både hjælper dem i deres nuværende uddannelse og på den videregående uddannelse de fortsætter på, fortæller underviser og læsepædagog Else Trier, der er én af initiativtagerne til det særlige hf-forløb.

Gitte er en blandt mange, der har oplevet hvordan ordblindeundervisningen på Vestegnen HF & VUC har løftet hende. Gitte har nydt at kunne føle sig lige med sine medkursister. Hun fortæller at ”Det har været rart at komme i en ordblindeklasse, hvor ingen er bedre end andre og alle har de samme udfordringer.”

Gitte opfordre andre ordblinde til følge deres drømme og ambitioner for fremtiden, uanset hvad andre mener, der er muligt. Selv drømmer hun om at blive laborant og glæder sig til at videreuddanne sig.