Sådan bruger du søgetjenesten på studentum.dk

Her på studentum.dk har vi samlet en lang række uddannelser og kurser du kan tage. Men det kan være svært at finde rundt i junglen af de mange muligheder. Herunder finder du en guide til at bruge vores søgetjeneste, så du finder frem til lige netop den uddannelse, der er rigtig for dig.

Find din uddannelse via forsiden

På forsiden har du mulighed for at få det helt store overblik over vores søgetjeneste. Det første du rammer er nemlig din mulighed for at søge på alle uddannelsesudbydererne. Du kan både søge via fritekst, kategori mv.

  1. Hvis du ved præcis hvad du leder efter, kan du her i søgefeltet skrive det du søger. Herefter kommer du direkte ind, på en gruppe af uddannelser og kurser der passer på det valgte ord.
  2. Du kan også vælge mellem vores kategorier. Du finder både kategorierne under “studieretning” samt nedenunder i boksen. Klikker du her, kommer du ind på alle uddannelser der har med denne kategori at gøre.
  3. Under “Uddannelsestype” har du mulighed for at segmentere i de uddannelser du ser i endnu højere grad. Du kan vælge om det er en videregående uddannelse, erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse du leder efter.
  4. Under “Sted” kan du vælge hvor i landet du søger, om det er online eller i udlandet.

Hvis du skriver i søgefeltet

Når du bruger søgefeltet til at finde din uddannelse, kommer der en række muligheder op, du kan vælge. Du kan også bare trykke enter. I søgefeltet kan du søge på både fag, ord, kategorier og specifikke uddannelsesudbydere.

Når du har valgt søgeord eller studieretning

Du behøver ikke vælge alle mulighederne for at filtrere uddannelserne på forsiden, du kan også gøre det, når du bare har taget et enkelt valg på forsiden.

Herover er der skrevet “Matematik” i søgefeltet på forsiden, og dermed har søgeren ramt denne side. Her er der altså filtreret på matematik uddannelser, men ikke på niveau eller sted. Derfor kommer der både HF fag og bachelor uddannelser frem.

Søger du kun efter enkeltfag fx, skal du op under “Uddannelsestype” og vælge.

Hvis du ønsker at supplere til matematik A, fordi du gerne vil ind på en uddannelse, der kræver dette. Skal du altså vælge gymnasial uddannelse eller HF og VUC. I dette tilfælde er der flest under HF og VUC, så den vælger vi.

Herefter kan du vælge hvor du gerne vil tage dit enkeltfag.

De byer der kommer frem, er de steder vi har uddannelsesudbydere, der udbyder dét du leder efter. Her kan du vælge specifikke byer, men du kan også vælge om du vil tage det online “fjernundervisning” eller i udlandet.

Hvis du pludselig finder ud af, at det faktisk er fysik du mangler, skriver du det bare i søgeteksten for oven eller finder den under Studieretning, hvor der står matematik. De andre filtre forbliver det samme, selvom du rykker over til en anden kategori eller fag.