Vis studentum.dk som: Mobile

Er matematik B nok til HA (Almen erhvervsøkonomi)? - Forum

07-11-2016 21:38   Andreas Laier

Jeg går pt. på HHX på andet år og skal til at vælge niveau i matematik meget snart. Planen er et sabbatår for dernæst at fortsætte til AAU hvor jeg vil læse HA og hvis jeg har lyst derefter cand.merc. Jeg har lige nu matematik på B niveau, med karakterer fra 7-12, dog primært 10. Min plan er ikke at tage matematik op på A niveau, da jeg tror det bliver for svært (forventer dog sagtens at bestå), men vil hellere have en højere karakter på B, end jeg vil have 4 på A niveau.

Derfor vil jeg gerne høre, især fra Jer HA og cand.merc. studerende , om matematik B er nok, eller om jeg må bide i det sure æble.


RE: Er matematik B nok til HA (Almen erhvervsøkonomi)?
09-11-2016 12:28   Sofie Gry Laursen

Hej

Adgangskravene til Erhvervsøkonomi, HA ved Aalborg Universitet er følgende Matematik B, Dansk A og Engelsk B samt Historie, Idéhistorie, Samfundsfag, Samtidshistorie eller International økonomi B. Består du disse med karakteren 02 eller derover, har du mulighed for at blive optaget på uddannelsen. 

Ved optaget i år var adgangskvotienten 3,0 på uddannelsen ved AAU for den dansksprogede linje. Alle blev optaget på den engelsksprogede linje. Adgangskvotienten ændrer sig naturligvis fra år til år, men den kan give dig et indtryk af, om det er realistisk at blive optaget i kvote 1. Ved du allerede nu, at du vil søge om optagelse via kvote 2, kan Matematik A tælle til din fordel. Gode karakterer i de adgangsgivende fag er dog også en fordel i sig selv.

Mvh. Sofie, Studentum.dk


Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv