Studiejob

Mangler du et studiejob?

Så er der hjælp at hente på Ungarbejde.dk. Ungarbejde.dk er en online jobportal, som har samlet alle stillingsopslag til unge på et og samme sted!

Skab overblik og find relevante jobs

Med Ungarbejde.dk´s søgemaskine, kan du let og enkelt finde frem til studiejobs, som er relevante for dig – både, når det handler om fagområde og geografisk placering. Portalen er hele tiden opdateret med de nyeste stillingsopslag, og netop nu kan du vælge mellem over 300 annoncer.

Hvordan gør jeg?

Når du vil finde dit kommende studiejob gennem søgeportalen, begynder du med at oprette en profil på Ungarbejde.dk. Det er gratis og helt uforpligtende. Herefter er der to måder, du kan komme i kontakt med en virksomhed på.

Du kan selv søge efter relevante jobs ved at udfylde søgefelterne i søgemaskinen, eller du kan lade arbejdsgiverne selv komme til dig.

Uanset, hvilken metode du vælger, er det vigtigt, at du skriver så meget om dig selv som muligt i din profil. Da det er sådan de forskellige virksomheder hurtigt kan få et indblik i, hvem du er, og det er derfor den måde, du selv kan gøre noget aktivt for at blive attraktiv, når det handler om fremtidig ansættelse.

Læs mere om, hvad du skal gøre som jobsøgende her

Hvorfor overhovedet studiejob?

Der er rigtig mange fordele ved at have et relevant arbejde, mens du studerer. For det første hjælper det dig til en bedre økonomi i din uddannelsestid, og for det andet styrker det i høj grad dine muligheder for job, når du er færdiguddannet.

Er jobbet relevant i forhold til din uddannelse og dermed også til din kommende karriere, vil det nemlig kunne give dig et fagligt netværk, som kan være dig behjælpelig, når du skal have dit første fuldtidsarbejde som nyuddannet.

Samtidig giver det dig en god portion praktisk erfaring, og det er lige præcis, hvad rigtig mange arbejdsgivere prioriterer højt, når de skal vælge mellem flere forskellige kvalificerede ansøgere til et job.

Et relevant studiejob kan endda også være med til at inspirere dig til, hvordan du, gennem valgfag, ønsker at målrette din uddannelse, så du kvalificerer dig bedst muligt til dit drømmejob.

Hvad skal man vælge?

Der findes mange forskellige typer af studiejobs og derfor også mange muligheder for dig, når du skal søge om ansættelse. Og det vil også være forskelligt, hvad du skal lægge vægt på i dit valg alt afhængig af, hvor langt du er i din uddannelse. Men uanset hvad, er det vigtigt at huske på, at et studiejob er et studiejob og ikke et fuldtidsarbejde. Timemæssigt er det altså studiejobbet, som skal tilpasses din uddannelse og ikke omvendt! Det skal derfor ikke tage mere af din tid, end du kan bruge 37-40 timer om ugen på din uddannelse.

Er du på det første år af din uddannelse, er det vigtigt, at du ikke vælger et for krævende arbejde. Her skal du først og fremmest bruge din energi på studiet, så du kommer godt fra start både fagligt og socialt.Har du et for krævende job, er der nemlig risiko for, at det er studiet og ikke jobbet, der bliver nedprioriteret. Du vil derfor muligvis komme bagud i dine studier, og det kan være svært igen at indhente en sådan forsinkelse i studierne.

Så er du netop startet på et studie så find et job, der passer til dine behov, hvad enten det er som bartender i weekenden, natportier, telefonsælger, receptionist, pædagogvikar eller andet.

Er du længere i dit studieforløb er det derimod vigtigt, at jobbet er relevant for din uddannelse og dine interesser. Da skal det altså være et job indenfor samme fagområde, som du tiltænker din fremtidige karriere, så du opnår den relevante erhvervserfaring, som kan være afgørende for, at du klarer dig godt i konkurrencen på jobmarkedet efter endt uddannelse.

Ungarbejde.dk hjælper dig på vej

Da Ungarbejde.dk er en søgemaskine, hvor du kan skabe overblik og søge helt specifikt efter ledige jobs indenfor præcis det fagområde, du efterspørger, kan portalen hjælpe dig rigtig godt på vej til dit første eller dit næste studiejob.

Portalen er endda udviklet af mennesker, som tidligere har været i præcis den samme situation som dig. Ungarbejde.dk blev nemlig grundlagt i Vejle i 2008 af de tre iværksættere Rasmus Terp, Martin Fabricius og Andreas Fabricius.

Under deres studietid havde alle tre oplevet, at det var svært at finde et fritidsjob, som kunne give dem erhvervserfaring og samtidig styrke økonomien.

Den problematik ville de tre venner til livs, og derfor skabte de Ungarbejde.dk, som i dag bruges af tusindvis af unge jobsøgende.

Læs mere på www.ungarbejde.dk

Senest opdateret: 15 nov 2013

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide