Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig! Vejle har mange muligheder, og byen endte desuden i top ti over bedste studiebyer i Danmark i 2021. Læs med i denne artikel, og bliv endnu klogere på, hvad Vejle byder på som studieby. 

5 grunde til at studere i Vejle

Hvad kan jeg studere i Vejle?

Studiemiljø

Bolig i Vejle

Byliv i Vejle

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Vejle

Sport og fritidsliv

5 grunde til at studere i Vejle

1. Pulserende byliv

Der er rigtig gode muligheder for, at finde på noget at lave i Vejle. Byen byder nemlig på et pulserende byliv, hvor der både er hyggelige butikker samt gode caféer og restauranter. Derudover byder Vejle også på masser af pubber, barer og natklubber såvel som vin- og cocktailbarer, så der er rig mulighed for at være social og få en på opleveren.

2. Gode muligheder for studiejob

Vejle kendt som en aktiv handelsby med et stort udvalg af butikker, som tæller både kædebutikker og specialbutikker. Disse butikker har løbende brug for nye studentermedhjælpere, så der burde være gode muligheder for at finde et godt studiejob. Derudover har Vejle et levende byliv med masser af caféer, restauranter, barer og lignende, hvor der også kan være mulighed for at lande et fedt og spændende studiejob.

3. Smukke omgivelser

Vælger du Vejle som din kommende studieby kommer du til at bo i en af landets smukkest beliggende byer med skovklædte bakker, vandløb og fjord, der alt sammen er lige inden for rækkevidde. 

4. Gode transportmuligheder i byen

Vejle har rigtig gode transportmuligheder i byen, men der er også gode muligheder for at komme videre til andre jyske byer. For eksempel kan du nå til Aarhus på under 1 time med toget, og til Herning tager det heller ikke mere end en times tid. Byerne Kolding og Horsens kan også nås på rimelig tid med offentlig transport. 

5. Billige boliger

Vejle byder på mange boliger, der er SU-venlige. Ud over en billig husleje, ligger studieboliger og kollegier i Vejle tæt på centrum, hvor du har byliv og shoppingmuligheder. Er du ikke til studiebolig eller kollegie, er der gode muligheder for at finde en normal lejebolig til en god pris.

Hvad kan jeg studere i Vejle?

"Hvad kan man så studere i Vejle?” spørger du måske. Det kan vi godt forstå. Det er også rimelig essentielt at få mulighederne på plads, før man virkelig begynder at overveje og undersøge en studieby. Uddannelsesmulighederne er dog ikke en begrænsning i Vejle! Her er der rig mulighed for at finde en uddannelse, der matcher dine interesser. 

Du kan blandt andet studere følgende i Vejle:

  • Erhvervsakademiuddannelser
  • Professionsbacheloruddannelser
  • Professionsbacheloroverbygning til erhvervsakademiuddannelser

Vejle har faktisk over 6500 videregående uddannelsespladser, spredt over forskellige uddannelser. Uddannelserne spreder sig over forskellige uddannelsesinstitutioner i byen. 

Blandt de mest kendte uddannelsesinstitutioner er UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, som blandt andet har afdeling i Vejle, men du kan også finde din uddannelse på Vejle Erhvervsskole, Campus Vejle og andre uddannelsesinstitutioner.

Udover ovenstående byder Vejle også på mange forskellige erhvervsuddannelser, og der er også private uddannelsesudbydere, deriblandt mulighed for at tage en uddannelse som dekoratør. 

Med andre ord findes der masser af uddannelser i Vejle, som du frit kan vælge mellem ud fra dine drømme, og hvad der interesserer dig. Chancen for at finde drømmeuddannelsen i Vejle er stor.

Studiemiljø

Du kan se frem til et trygt og levende studiemiljø i Vejle, både på de enkelte uddannelsesinstitutioner såvel som udenfor din uddannelse. De enkelte institutioner gør meget, for at deres studiemiljø er attraktivt, trygt og nært, ligesom der rundt omkring i byen er gode muligheder for at lære hinanden at kende på kryds og tværs af studieretninger, og lære nye mennesker at kende. Du finder for eksempel mange barer, pubber og natklubber i Vejle, såvel som restauranter og vin- eller cocktailbarer. Her er der altså gode muligheder for at finde et sted, hvor du kan få en hyggelig stund med dine gode venner, bekendte og studiekammerater, og der er samtidig gode chancer for at møde andre studerende.

Bolig i Vejle

Der burde ikke være de store udfordringer forbundet med at finde en bolig i Vejle. Der er nemlig mange forskellige muligheder for at finde en bolig i byen som studerende. Du kan for eksempel vælge at leje et værelse, få din egen lejlighed, gå sammen flere om at leje en lejlighed og bo i “kollektiv” eller du kan vælge en studiebolig. Vejle rummer nemlig mange studie- og ungdomsboliger, men skulle det være mere vanskeligt end som så at få fat i en ungdomsbolig, er Vejle heldigvis en by med forholdsvis billige boliger, der også er til at betale med et SU-budget. Dette gør naturligvis også fordelagtigt som ny studerende at bosætte sig i byen. Et andet plus, udover den billige husleje naturligvis, er at de fleste studieboliger og kollegier i Vejle ligger tæt på centrum, så du har byliv, shopping og indkøbsmuligheder inden for en rimelig afstand.

Byliv i Vejle

Som studerende i Vejle har du rige muligheder for at leve et sjovt og spændende studieliv. Vejle landede nemlig på en 5 plads på listen over bedste byliv i Danmark, da vi havde vores liste over Årets Studieby på studentum.dk i 2021. Og dette er bestemt ikke uden grund.

Vejle byder nemlig både på barer, pubber, natklubber og diskoteker samt hyggelige caféer, restauranter, vin- og cocktailbarer samt masser af shoppingmuligheder. Barer, pubber og natklubber i Vejles byliv ligger indenfor kort gåafstand mellem hinanden. Du og dine studievenner kan derfor opleve både en hyggelig aftenstemning på pub eller bar, eller en mere festlig natklub stemning på nogle af byens natklubber eller diskoteker.

Uanset om du higer efter take away eller om du trænger til et godt sted at spise, en god frokost, en hyggelig brunch, en sjov aften med vennerne, har lyst til at ose eller trænger til en omgang shopping, så har du alt, hvad du skal bruge i Vejle.

Karriere og studiejob

Som studerende er det jo ikke ligefrem en formue, der kommer ud af indkomsten fra en SU. Derfor er der også mange studerende, der vælger at tage et studiejob ved siden af studiet, for at tjene lidt ekstra, så der er råderum til at have det sjovt, men også for at få lidt erhvervserfaring i mens man studerer. Og netop dette er der gode muligheder for i Vejle.

Byen er nemlig kendt som en aktiv handelsby med et stort udvalg af butikker, som tæller både kædebutikker og specialbutikker. Disse butikker har løbende brug for nye studentermedhjælpere, så der burde være gode muligheder for at finde et godt studiejob. Derudover har Vejle et levende byliv med masser af caféer, restauranter, barer og lignende, hvor der også kan være mulighed for at lande et fedt og spændende studiejob. 

Vejle byder også på gode karrieremuligheder når du har afsluttet din uddannelse. Udover det aktive og rige handelsliv i byen, er Vejle nemlig også en del af Trekantsområdet, der udover Vejle kommune består af flere andre kommuner. Disse kommuner samarbejder på kryds og tværs, så også den vej igennem er der gode muligheder for at gøre karriere i en nærliggende kommune. Desuden er der ikke langt fra Vejle til en lang række andre jyske byer. Du kan for eksempel nå til Aarhus på under 1 time med toget, og til Herning tager det heller ikke mere end en times tid. 

Vejle kan derfor både danne rammer for en fed studietid, men også for en god karriere efter endt studie.

Hvad kan man lave i Vejle

Vejle er rig på kultur, handel, turisme, arkitektur og enestående natur, og det er altså derfor ikke kun bylivet, der gør Vejle til en attraktiv studieby. Vejle har nemlig rigtig meget at byde på, når du har fri fra studierne. I byen finder du nemlig alt fra hyggelige caféer og restauranter til sjove aktiviteter og historiske attraktioner. Derudover byder Vejle også på smukke naturområder, så der er altså lidt for enhver smag.

Hvis du trænger til at hive stikket ud, lade batterierne op og få en på opleveren, så er der gode muligheder for dette i Vejle og omegn. Af oplevelser kan blandt andet nævnes:

  • Bølgen Vejle
  • Vejle Fjord
  • Fjordenhus
  • Paraplyerne i Vejle Midtpunkt

Og meget meget mere.

Desuden er der ikke langt til destinationer som LEGOLAND, Jelling, hvor du kan opleve Jellingstenene, GIVSKUD ZOO eller besøge den historiske by Egtved.

Hvis det ikke er de historiske oplevelser der trækker, så byder Vejle også på et livligt musikliv. For eksempel stortrives musiklivet rundt omkring på hyggelige caféer, i Vejle Musikteater og mange andre steder. Udover musik og koncerter byder Vejle Musikteater også på arrangementer som musicals, foredrag, stand-up og skuespil.

Der er dermed rigeligt at give sig til i Vejle og omegn, uanset om du er i humør til historiske seværdigheder, kunst og arkitektur eller shopping.

Sport og fritidsliv i Vejle

Hvis du er til en aktiv livsstil, så er Vejle lige stedet. Ligesom så mange andre studiebyer, så har Vejle masser af aktiviteter at byde på, hvis du trænger til noget at lave i fritiden. 

Byen har også mange foreninger, og der er gode muligheder for at finde en sportsgren, der passer til dig.

Uanset om du vil gå til fodbold, badminton, bowling eller boksning. Hvis du hellere vil foretrække at dyrke sport alene, så er det heller ikke noget problem. Vejle er nemlig fyldt med smukke naturområder, hvor det er oplagt at gå en lang tur, løbe eller tage en tur på mountainbike. Du finder selvfølgelig også masser af fitnesscentre og svømmehaller i Vejle, så der burde være aktiviteter for enhver smag.

Find din uddannelse i Vejle her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer