Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Rønne som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby, fremfor de store som Aarhus, København, Odense osv.? Så bør du vende blikket mod Rønne! Byen er beliggende på den dejlige solskinsø Bornholm, og du har derfor rig mulighed for at få én på opleveren gennem din studietid, hvis du vælger Rønne som din kommende studieby. Læs med her og se hvad Rønne har at byde på.

5 grunde til at studere i Rønne

Hvad kan man læse i Rønne

Studiemiljø i Rønne

Bolig i Rønne

Byliv i Rønne

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Rønne?

Sport og fritid i Rønne

5 gode grunde til at studere i Rønne

1. Dejlig beliggenhed

Hvis du vælger Rønne som din kommende studieby vil du komme til at befinde dig et af de smukkeste steder, vi har i Danmark. Du vil være i nærheden af noget af det smukkeste natur i Danmark, og det er indenfor en overskuelig rækkevidde. Med sit areal på 588,3 kvadratkilometer kan du altså forholdsvis hurtigt være i nærheden af vand, skov eller hvad end du er i humør til. Du skal altså ikke tage langt for at få dejlig frisk luft og et afbræk fra hverdagen. Derudover får du nogle anderledes og enestående rammer, hvad angår natur, end hvad du ville gøre mange andre steder i Danmark. 

2. Forskellige sports- og fritidsaktiviteter

I Rønne og på resten af solskinsøen finder du et rigt foreningsliv, og du har altså mange muligheder for at holde dig beskæftiget i fritiden og få et lille break, når hovedet trænger til et hvil fra studiebøgerne, og kroppen skriger efter lidt luftforandring. Der er noget for enhver smag og særligt for dig, der trives i naturen, har Bornholm noget helt særligt at byde på. Uanset om du trænger til frisk luft og ro i hovedet, eller om du trives bedst som en del af et hold, så er der også noget for dig på Bornholm. 

3. Natur og kultur

Hvis du går op i natur, kultur og lignende, så er Bornholm helt sikkert det rigtige sted for dig! Hvis du vælger Rønne som din kommende studieby får du enestående natur lige indenfor rækkevidde. Det meste er i enten gå- eller cykelafstand, og her finder du både naturskov, bøg og gran, overdrev, enge og marker, søer, hav, damme og moser. Derudover byder øen også på flere forskellige kulturelle oplevelser såsom Hammershus, rundkirkerne, rokkestenen, Ekkodalen og meget mere, hvor der også er god mulighed for at få en skøn oplevelse, uanset om det er alene eller sammen med andre. 

4. Mulighed for oplevelser

Grundet sin størrelse er der ikke langt til de forskellige oplevelser rundt omkring på Bornholm. Alt er stortset indenfor rækkevide, og det kræver derfor ikke meget planlægning eller transport at komme en tur i biografen, tage en osetur i Rønne, tage på museum, spise en god middag, få nogle kulturelle indspark eller udforske nattelivet. På Bornholm er der med andre ord gode muligheder for at skabe minder, uanset om det er alene eller sammen med andre, eller om det er via kulturelle seværdigheder eller om det er gennem en god gåtur, en tur i byen eller ud i naturen og spille for eksempel golf eller disc golf. 

5. Danmarks mest trygge studieby

Rønne og resten af Bornholm er blevet kåret som Danmarks mest trygge studieby, hvilket selvfølgelig også er værd at tage med, når man udforsker sine muligheder. Hvis du for eksempel, som mange studerende, også bruger cyklen som dit primære transportmiddel, så er der god grund til at placere sig på Bornholm. Her var der nemlig kun 7 cykeltyverier i 2020, hvorimod der i København i samme periode var hele 24.412 anmeldelser om stjålne cykler. Tryghed er på mange måder en forudsætning for at kunne nyde bylivet, og det er vigtigt for mange unge at kunne færdes sikkert i den by de studerer i, uanset hvad tid på døgnet det drejer sig om.  

Hvad kan man læse i Rønne?

På Bornholm er der flere muligheder for både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, og dine uddannelsesmuligheder her på øen er derfor ganske fornuftige - måske bedre end mange går og tror.

På Bornholm har du for eksempel mulighed for at videreuddanne dig på Kunstakademiets designskole i Nexø, hvis håndværk som glaspustning og keramik taler til dig. Du finder også Cphbusiness på Bornholm, hvor Campus huser videregående uddannelser fra både Cphbusiness og Københavns Professionshøjskole. Her har du for eksempel mulighed for at tage uddannelserne: Finansøkonom, Serviceøkonom, Datamatiker samt Innovation og entrepreneurship.

Københavns Professionshøjskole har sit Campus, KP Bornholm, hvor du kan tage en professionsbachelor som lærer, sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver. Du har også mulighed for at uddanne dig til sygeplejerske, Social- og sundhedsassistent, Social- og sundhedshjælper eller Pædagogisk assistent på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole.

Så uanset hvor dine interesser ligger, så har Rønne og resten af Bornholm også en uddannelse for dig.

Studiemiljø i Rønne

I Rønne og på resten af Bornholm vil du opleve et levende, tæt og trygt studiemiljø, både på de enkelte uddannelsesinstitutioner og rundt omkring i byen. På de enkelte uddannelsessteder finder du for eksempel gode faciliteter samt faglige og sociale aktiviteter og arrangementer samt fester, hvor du har rig mulighed for at møde andre studerende og ligesindede. Mange af uddannelsesinstitutionerne afholder for eksempel fredagsbarer og lignende fester og arrangementer, der er med til at styrke sammenholdet blandt de studerende. 

Udenfor dit studie og den enkelte uddannelsesinstitution er der også en masse at lave sammen med dine studiekammerater. På Bornholm finder du nemlig intet mindre end 100 forskellige cafeer, barer, værtshuse og diskoteker, så der er gode muligheder for at lave noget sammen også udenfor studiet. Læs med videre og bliv endnu klogere på dine mange muligheder i Rønne og på resten af Bornholm. 

Studiebolig i Rønne

Det har måske været en af de bekymringer det her med at finde en bolig. Som studerende har man jo ikke det store beløb til rådighed hver måned, og man vil jo helst også have råderum i budgettet til at tage en øl med vennerne fredag aften. Hvis du vælger Rønne som din kommende studieby kan du have ro i maven. Her burde nemlig ikke være udfordringer med at finde en bolig, der passer til dit budget. I Rønne og på resten af Bornholm finder du nemlig flere kollegier og ungdomsboliger, så det burde være muligt for dig at finde en bolig.

Hvis du ikke får en ungdomsbolig eller et kollegieværelse, er der selvfølgelig også mulighed for at finde en almen lejebolig. Her er der for eksempel mulighed for at finde et værelse, en lille lejlighed, eller gå sammen med andre studerende i en større lejlighed eller et hus, og skabe et hyggeligt kollektiv. Vi er i hvert fald sikre på, at din boligsituation nok skal falde på plads på den ene eller den anden måde, hvis du vælger at Bornholm skal danne rammerne om din studietid. Find inspiration, gode råd og tips i vores artikler omkring studiebolig her.  

Byliv i Rønne

Du kender måske bedst Rønne og resten af Bornholm for sine store klipper, Hammershus, Sol over Gudhjem og øens røgerier. Men der er noget for alle på Bornholm - også byliv. Her har Bornholm rigtig meget at byde på, med sine 100 registrerede caféer, restauranter, barer, værtshuse og diskotekter fordelt rundt omkring på øen. 

Her er altså lidt til enhver smag, og til enhver tid på dagen. Både hvad angår caféer og restauranter, men så sandelig også, hvis du er mere i humør til at ose i butikker eller i humør til at shoppe. Spis for eksempel en god brunch i Rønne, og udforsk efterfølgende byens mange butikker. Du kan selvfølgelig også vælge at tage ud og spise dig mæt i den bornholmske klassiker Sol over Gudhjem og nyde duften fra røgerierne. Hvis du er til øl har Bornholm også nogle fantastiske bryggerier, og hvis du er til gastronomi og trænger til at forkæle ganen på madfronten, så har Bornholm også her nogle suveræne muligheder. 

Bornholm har altså noget for enhver smag, og der er rigeligt at byde på, når du trænger til et afbræk i weekenden eller en oplevelse med studiekammeraterne, eller når familien kommer på besøg. 

Karriere og studiejob

Som studerende kan det være rart at få suppleret sin SU med lidt ekstra indkomst. Af samme årsag vælger mange at finde et studiejob, hvilket du selvfølgelig også har mulighed for i Rønne og på resten af Bornholm. Men udover den ekstra indtægt er der også andre gode grunde til at anskaffe sig et studiejob. Både for erfaringens skyld, men i høj grad også det netværk, du potentielt kan skabe med et studiejob. Måske kan studiejobbet endda være vejen til en karriere? Man ved selvfølgelig aldrig, men muligheder er der i hvert fald. Læs mere om studiejob ved siden af studiet her.

Ønsker du at blive boende på Bornholm, når du er færdig med dine studier, så er der selvfølgelig også mulighed for at gøre karriere på øen. Derudover er du også forholdsvis tæt på eksempelvis København med blandt andet daglige flyafgange, så det kunne også godt lade sig gøre at have en karriere væk fra Bornholm, selvom du bliver boende på øen. Det samme vil gøre sig gældende hvis du for eksempel vælger at have din karriere i Sverige, hvor du for eksempel kan tage med færgen til Ystad. 

Der er dog også mulighed for at gøre karriere på selve Bornholm, som beskrevet tidligere. Bornholm er en ø med mange jobmuligheder på tværs af forskellige brancher. Med andre ord er mulighederne mange på Solskinsøen. 

Hvad kan man lave i Rønne?

På Bornholm er det kun fantasien der sætter grænser, når du skal finde på noget at lave. Øen har nemlig rigtig meget at byde på, uanset om du trænger til en gastronomisk oplevelse, en dejlig kold fadøl eller cocktail, eller om du trænger til at komme lidt ud i det blå og måske få en kulturel oplevelse. Der er naturligvis ting man bør opleve, når man er på Solskinsøen Bornholm:

  • Hammershus
  • Rundkirkerne
  • Helligdomsklipperne og Den Sorte Gryde
  • Ekkodalen
  • Rokkesten
  • Dueodde Strand
  • Røgerierne
  • Svaneke Is
  • Christiansø
  • Og meget mere!

Det er selvfølgelig en smags sag, og derfor skal ovenstående også mere ses som forslag - dog med enkelte undtagelser, da nogle ting er must see på Bornholm. For eksempel Hammershus eller de ikoniske rundkirker. Det kan man næsten ikke komme udenom, når man aflægger Bornholm et visit, eller for den sags skyld, hvis man vælger at bosætte sig på øen. 

Hvis du ønsker en fantastisk og anderledes oplevelse, hvis du vælger Rønne som din kommende studieby, kan du også cykle Bornholm rundt. Det er en fantastisk naturoplevelse, og så er det selvfølgelig også god motion. Det tager naturligvis lidt tid, men hvis du vælger Rønne som din kommende studieby kan du jo passende dele oplevelsen op i flere etaper. 

Derudover byder Bornholm også på forskellige museer, og du har selvfølgelig også mulighed for at opleve teater, koncerter, standup og lignende forskellige steder på øen. Der er selvfølgelig også mulighed for at lave andre aktiviteter med fx venner og studiekammerater. I kan for eksempel tage ud at spise, tage en tur i biografen, spille bowling, udfordre hinanden i golf eller minigolf, afprøve disc golf, slippe ud af et escape room og meget mere. Der er altså masser at lave i Rønne og på resten Bornholm, og du kan helt sikkert finde en aktivitet eller to, der er lige noget for dig. 

Mountainbike, naturskønne oplevelser, klassiske sportsgrene og foreningsliv 

I Rønne og på resten af Bornholm finder du gode muligheder for at holde dig aktiv, og finde noget at lave når du trænger til en pause fra studierne og studiebøgerne. Rønne og resten af Bornholm kan for eksempel byde på:

  • Aakirkeby Skytteforening
  • Bornholms Cykel Club
  • Hasle Sejlklub
  • Midtbornholms Rideklub
  • Og meget mere.

Du finder for eksempel også svømmehaller, fitness centre og idrætshaller på Bornholm, så der burde også været noget for dig.

Hvis du elsker at spille golf er der også rig mulighed for det på Bornholm! På øen finder du nogle rigtig smukke baner, hvor du snildt kan få nogle timer til at gå. Hvis du er mere til løbeture eller gå ture er der også rig mulighed for det. Bornholm er utrolig smuk og har nogle naturskønne områder, hvor man kan gå lange ture. Du finder også forslag til gode gåture og vandretrue på Bornholm rundt omkring på nettet, hvilket jo er rigtig godt, når man skal lære området at kende. Hvis du er til den friske luft og naturskønne områder, men trænger til, at der liige kommer lidt mere fart på, så er der selvfølgelig også en løsning på det. Nemlig mountainbike! Bornholm tilbyder masser af udfordringer for både begyndere og øvede på moutainbike, både hvis du foretrækker at gøre det alene eller sammen med én anden, eller hvis du vil gøre det sammen med flere andre. Bornholm har gennem tiden udviklet sig til et mekka for MTB entusiaster, så du finder helt sikkert også en mountainbike bane, der passer til dit niveau. Du kan også tage fat i en lokal MTB-guide, der kan hjælpe dig med at finde de bedste mountainbikeoplevelser på Bornholm. Hvis du ikke har en mountainbike findes der også steder hvor du kan leje en MTB.

Som du måske kan fornemme er der mange aktiviteter på Bornholm, når du trænger til at være aktiv og/eller komme ud i naturen. Med andre ord kommer du ikke til at kede dig, hvis du vælger Rønne som din kommende studieby!

Find din uddannelse i Rønne her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer