København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København?

København taler næsten for sig selv med sit store udvalg af uddannelser, gode variation af byliv og natur og uendelige muligheder for at opleve noget nyt. Men du står nok stadig med en masse spørgsmål, som “Hvad kan jeg studere i København?”, “Hvad kan man lave i København?” eller “Hvad skal man se i København?”. Så vil vi råde dig til ikke at gå glip af denne artikel, hvor du vil få et sneak peak af, hvad København kan tilbyde dig som studieby!

5 grunde til at studere i København

Hvad kan man læse i København

Studiemiljø i København

Bolig i København

Byliv i København

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i København?

Sport og fritid i København

5 gode grunde til at studere i København

1. Danmarks største by

København er Danmarks største by og rummer flere bydele med hver deres personlighed. Du kan tage til Frederiksberg med lidt mere ro eller til Nørrebro og opleve en god bazar. Med København som studieby kan du nærmest lege turist i egen by, hvor du har mulighed for at opleve Den lille havfrue, tage i Tivoli eller gå en tur i Kongens Have.

2. Gode uddannelsesmuligheder tæt på alt

København huser det anerkendte CBS, som er blandt de mest anerkendte handelsinstitutioner i Norden. Ønsker du ikke en uddannelse inden for handel? Så kan du let vælge en af de mange andre muligheder som sygeplejerske på Københavns Professionshøjskole, blive frisør hos NEXT eller elektriker hos TEC. Du bestemmer helt selv - og det bedste af det hele: lige meget hvilken du vælger, så er du tæt på alle Københavns muligheder!

3. Et kultur- og byliv med det hele

København rummer det hele. Du kan få rolige og grønne områder i Frederiksberg Have, opleve det pulserende byliv på Strøget i indre København eller få en kulturel oplevelse ved Rosenborg Slot. Så vær’ ikke bange for at kede dig med København som studieby.

4. Gode muligheder for at gøre karriere

København placerede sig som nr. 1 i både Karriere og Studiejob i undersøgelsen omkring Årets studieby i 2021. Måske du går og tænker, at København er en tand for dyrt? Vær’ ikke så bekymret igen. Du kan let få et studiejob, som giver dig plads i budgettet. København kan ikke kun tilbyde dig et studiejob, men der er også gode muligheder for at danne karriere efter endt studie med det store udvalg af både små og store virksomheder, der venter på dig!

5. Et fritidsliv udover det sædvanlige

Træd ud af din hoveddør og du er næsten sikret et fitnesscenter inden for gåafstand. Kan du bedre lide at være en del af en forening, så er det intet problem i København. København har foreninger inden for håndbold, fodbold, klatring, svømning - ja, selv skak. Der er helt sikkert et sted for dig at bruge din fritid!

Hvad kan jeg studere i København?

København bugner med uddannelser, som du kan læse, hvis du vælger København som studieby. Udvalget kan være overvældende, derfor vil vi gøre det enkelt og nemt for dig med en lille oversigt over de mange mulige uddannelser, som København indeholder:

  • Københavns universitet
  • CBS - Copenhagen Business School
  • KEA - Københavns Erhvervsakademi
  • CPH business - Copenhagen Business Academy
  • Københavns Professionshøjskole
  • NEXT Uddannelse København
  • TEC - Technical Education Copenhagen
  • DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Som du kan se, er der rig mulighed for at gå lige den retning, du gerne vil - uanset om du vil læse til sygeplejerske, være den næste CEO i en virksomhed, blive frisør eller noget helt andet. København har med garanti en uddannelse for dig!

Studiemiljø i København

København har mange forskellige uddannelsesretninger, men hvordan er studiemiljøet så egentlig? Da København favner bredt med alle deres uddannelsesmuligheder, ses der også en stor diversitet i studiemiljøet. Det gør, at du som studerende i København vil lære meget af og omkring dine medstuderende samtidig med, at du ikke skal være bange for at skille dig ud - for det er bare fedt i København!

København er muligvis Danmarks største by, men på trods af det ligger nærmest alt i cykel- eller gåafstand. Skal du f.eks. starte på CBS, så har du Frederiksberg Have og Frederiksberg centret under 10 minutter på gåben væk fra dit studie. Lige en lille insiderviden herfra, som du kan fortælle alle dine nye studiekammerater: Du kan se elefanterne fra Zoologisk Have - HELT GRATIS - hvis I tager en gåtur i Frederiksberg have. Så tag dine nye studievenner med under armen og få en hyggelig snak gennem Frederiksberg have! 

Har I mere lyst til en fredagsøl (eller måske torsdagsøl)? Så bare rolig! København rummer utallige hyggelige caféer, restauranter og barer, hvor I kan tage hen! Der er både mulighed for at sidde i ro på en lille café eller tage ud og spille billard på en bar. Og du skal bestemt ikke være bange for, om der er nogen, som tager initiativ til de sociale arrangementer. På næsten alle uddannelser i København er der tutorer, som står klar til at modtage dig som ny studerende - og måske ny i København - for at sikre, at du får den bedste studiestart med dine nye studiekammerater!

Studiebolig i København

Når man overvejer København som studieby, kan man nok hurtigt blive skræmt af tanken om at skulle finde en bolig. Men frygt ej! København har gode muligheder for dig, som lige er startet eller skal starte på studie og søger en studiebolig. I København findes den vidunderlige “Studiestartsliste”, som gør, at man som ny studerende i København, kommer foran i køen! Det eneste, du skal gøre, er at skrive dig op hos Centralindstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor (KKIK). De har tilsammen over 11.500 studieboliger med huslejer på under 3.500 kroner - så kan du alligevel få råd til en fredagsøl med dine medstuderende!

Hvis du ikke når at få en studiebolig, så er der mange mennesker, som står og leder efter nye roomies. Så kunne du tænke dig at bo med andre, så tjek de forskellige hjemmesider ud som findaroommate.dk og boligportalen.dk. Facebook bugner også med grupper, hvor du kan finde din nye roomie eller måske din egen lejlighed! Men man skal være hurtig! Værelserne ryger væk - og de kan også være lidt spicy i prisen. Men måske du er heldig?

Et ekstra lille insider-tip til dig: København er i fuld gang med at bygge en masse fantastiske studieboliger for at gøre København til din foretrukne studieby!

Byliv i København

Vi har nævnt det før, men vi nævner det gerne igen: København er Danmarks største by! Det viser bylivet også, som rummer alt fra små hyggelige caféer til bodegaer og eksklusive diskoteker. Elsker du at tage til koncerter? Så er København den ultimative studieby for dig! Tivoli afholder Fredagsrock hver sommer, hvor du kan komme ind og opleve adskillige kunstnere give den gas. 

Har du brug for nyt tøj til studiet eller et par nye sneakers? Hjælpen er nær med København som studieby! København har både Strøget og utallige shoppingcentre som f.eks. Frederiksberg centret, Fisketorvet og Fields. Så selv på en regnvejrsdag kan du samle dine studiekammerater, hoppe i metroen og tage en hyggelig shoppingtur i læ for regnvejret. Og hvis I så lige pludselig skulle få lyst til at se en film, så er det let som ingenting! I både Fields og Fisketorvet er der nemlig biografer - what's not to like?

Karriere og studiejob

Med København som studieby har du ikke kun mange muligheder for uddannelser. Københavns store byliv og brede variation af virksomheder med kontorer i København giver dig gode muligheder for at finde et studiejob. I Årets Studieby 2021 placerede København sig som nr. 1 i parametrene Karriere og Studiejob - det lover ret godt, gør det ikke?

Corona har givet ar på sjælen for caféer og restauranter, som vil elske at få dig med på holdet! Så kan du tjene penge til en ekstra fredagsøl, en kaffe med din studiekammerater eller de nye studiebøger - win win!

Hvis du nu skulle ende med at falde pladask for livet i København og gerne vil gøre karriere, så er det slet ikke en dum tanke. København har både store og mindre virksomheder, hvor du kan starte din karriere! 

Ønsker du at bo lidt uden for København efter uddannelse? Så tvivl ej! København er omringet af mindre byer, hvor du kan få mere plads og rum samtidig med, at du nemt kan komme ind til dit arbejde i København med S-tog, bus eller metro.

Hvad kan man lave i København?

Spørgsmålet skulle måske i stedet være “Hvad kan man ikke lave i København?”. København er Danmarks hovedstad og hjemby til historiske attraktivitetter som Rundetårn, Marmorkirken, Den lille havfrue og Rosenborg Slot. Så har du brug for et frirum fra studiet og noget frisk luft? Så kan vi anbefale at gå en tur langs Langelinje ned til Den lille havfrue og for en stund lege turist i egen by. Er det sommer og lyster du en is? Så tag hen til Nyhavn, køb en is og gå en tur over i Kongens Have sammen med dine medstuderende. Eller I kan tage metroen til Nørreport og få jer en god frokost ved Torvehallerne. 

Har du brug for lidt liv og grin? Så kan du tage turen ind i Tivoli, hvor du kan få et årskort til 350 kroner og komme lige så meget, du vil! Med årskortet har du mulighed for at nyde godt af Tivolis lækre restauranter, deres julemarked eller tag dine medstuderende i hånden og starte weekenden med en øl og Fredagsrock i Tivoli om sommeren!

Mulighederne er fantastiske med København som studieby - og du vælger helt selv, om det skal være i den dyre eller billige ende! En tur i Kongens Have er gratis - og en tur op i Rundetårn koster sølle 40 kroner!

Fodbold, foreninger og masser af andet sport  

København er hjembyen for et af Danmarks største fodboldhold, FCK, hvis hjemmebane er Parken.
Du og dine studiekammerater kan derfor nemt komme ind og se en fodboldkamp en søndag eftermiddag - og lige ved siden af kan I tage i Fælledparken og løbe en tur eller benytte jer af det gratis træningsområde med muligheder for at lave funktionel træning - kvit og frit!

Er du mere til sport indendørs? Intet problem! Med København som studieby har du mulighed for at dyrke håndbold, svømning, yoga eller crossfit. København spænder alt fra både foreningslivet i løbeklubben Sparta til det almindelige fitnesscenter lige rundt om hjørnet. Vil du prøve noget helt andet? Så prøv at tag ud og klatre i Blocs & Walls, spil skak i Københavns Skakforening eller stå på rulleskøjter i Vanløse Rulleskøjte Klub. Det er garanteret, at du med København som studieby kan finde noget at bruge din fritid på, når du har brug for at komme lidt væk fra bøgerne.

Find din uddannelse i København her


Annoncer