Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Thisted som studieby

Står du lige nu med det svære valg, om hvad der skal ske i dit liv? Hvor skal du studere, hvad vil du studere - og sværest af alt måske, hvor skal du studere? Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal rette blikket mod Thisted.

Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Begynder interessen for Thisted at stige? I denne artikel vil vi give dig svar på spørgsmål som “Hvad kan jeg studere i Thisted?”, “Hvad kan man lave i Thisted?” og “Kan jeg få en bolig i Thisted?”. Vi vil hjælpe dig med at se, hvad Thisted kan byde på og give dig svar på mange af de praktiske ting. Måske Thisted ender med at blive din nye studieby? Læs med og find ud af det!

5 grunde til at studere i Thisted

Hvad kan jeg studere i Thisted

Studiemiljø

Bolig i Thisted

Byliv i Thisted

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Thisted

Hawaii, surf og vind i håret

5 grunde til at studere i Thisted

1. Trygt og tæt studiemiljø

Det mindre uddannelsesudvalg i Thisted gør, at du hurtigt vil opleve et tæt fællesskab med både dine medstuderende og studerende fra andre uddannelser. Dermed vil du formentlig hurtig føle dig tryg i Thisted og kunne få ro til at studere og være social.

2. Uddannelser med tæt samarbejde med arbejdsmarkedet

Uddannelserne i Thisted giver alle mulighed for at komme i kontakt med arbejdsmarkedet, hvorfor du allerede fra uddannelsens start vil have et forskud på at få en fod ind på arbejdsmarkedet. Kan du godt lide at være mere praktisk end boglig, så er en af uddannelserne i Thisted et godt bud til dig. Du bliver nemlig både klogere, men får også lov til at komme ud og prøve dine kompetencer af på en praktisk måde.

3. Mulighed for at spare op til dine drømme

I Thisted behøver du ikke at bruge mere end halvdelen af din SU på en bolig. Dermed får du mulighed for at nyde en øl i fredagsbaren med dine studiekammerater og spare op til dine drømme uden at leve af pasta med ketchup.

4. Kultur, vand og gode øl

Thisted er kendt for Thisted Bryghus, men Thisted byder også på kulturelle oplevelser som Nationalpark Thy og med placering lige ved Limfjorden, kan du og dine studiekammerater nyde en af de mange specialiteter fra Thisted Bryghus ved Thisted Lystbådehavn.

5. Følelsen af Hawaii

Har du nogensinde drømt at komme til Hawaii? Med Thisted som studieby kan du prøve at få følelsen af Hawaii ved at tage til Cold Hawaii. Ved Cold Hawaii har du mulighed for at vise dine skills på et surfbræt eller prøve stand up padlesurfing af.

Hvad kan jeg studere i Thisted

Er du interesseret i tal, mennesker eller natur? Så har Thisted formentlig en uddannelse til dig! I Thisted finder du nemlig Professionshøjskolen UCN, der har en afdeling kaldet Campus Lerpyttervej. På Campus Lerpyttervej har du mulighed for at tage enten en erhvervsuddannelse, en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbachelor. På UCN i Thisted kan du uddanne dig til:

  • Finansøkonom
  • Markedsføringsøkonom
  • Pædagog
  • Pædagogisk assistent
  • Sygeplejerske

Med disse uddannelser har du gode muligheder for enten at komme direkte ud på arbejdsmarkedet eller læse videre på enten universitetet eller tage en top-up. Thisted er dermed et godt springbræt for dig, som gerne vil tage en uddannelse, hvor du får både praktisk erfaring, teoretisk viden og ikke er helt sikker på, hvor lang tid du vil studere.

Studiemiljø

Uddannelsesudvalget er ikke det største i Thisted, men sammenholdet er til gengæld stort. Med fem uddannelser samlet ét sted, hvor hver uddannelse har en overskuelig mængde af studerende, kommer du tæt på både dine medstuderende og studerende fra de andre uddannelser.

Campus Lerputtervej sørger for at skabe et fællesskab på tværs af uddannelserne gennem arrangementer såsom fredagsbar, foredrag, fester og aktivitetsdage. Thy-hallen ligger bare 100 meter væk fra Campus Lerputtervej, hvilket giver dig mulighed for at udnytte de lækre sportsfaciliteter og motionscenter eller hoppe i svømmehallen med dine nye studiekammerater.

Bolig i Thisted

Kan du godt lide at have styr på økonomien og måske spare op til at finde din helt egen lejlighed i fremtiden - eller sågar måske være i stand til at købe et hus, når du er færdig med din uddannelse? Så er Thisted et ret godt sted at studere og bo. I Thisted kan du få din helt egen studiebolig ved Kollegiet Rotunden til under 3.000 kroner om måned med både vand og el inkluderet. Det vil altså sige, at du har næsten halvdelen af din SU tilbage, når huslejen er betalt. Det er ret luksus!

Vil du måske gerne bo med en af dine nye studiekammerater eller en kæreste? Så kan du få en 3-værelses lejlighed i Thisted til bare 6.000 kroner. Det svarer altså til, at du stadig kun skal betale 3.000 kroner om måneden. Så med Thisted som studieby får du overskud til at nyde en øl i fredagsbaren, spare op til dine drømme og gå på en af de lækre restauranter i Thisted i ny og næ.

Byliv i Thisted

Thisted er kendt for Thisted Bryghus, hvor du kan komme på en rundvisning med smagsprøver på nogle af de mange klassikere fra Thisted Bryghus. En rundvisning på Thisted Bryghus kunne være første stoppested på en bytur, hvor I efterfølgende kunne tage på Heidi Bier Bar i Thisted eller Dampmøllen i Thisted. Dampmøllen i Thisted giver dig endda mulighed for at invitere alle dine medstuderende til fest helt gratis! Dampmøllen sørger for rengøring, oppyntning, personale og DJ - du skal bare sørge for gæsterne!

Orker du ikke lige at arrangere en hel fest, så kan du og dine studiekammerater bare bestille en bordpakke, så I altid er sikret et sted at slappe af efter en dans på dansegulvet. Ikke nok med, at I har jeres eget sted at sidde, så får I tilmed også helt op til 45% på forudbestilte drikkevarer - win, win! Når I så dagen efter har tømmermænd, kan I slentre hen til Café Baghuset i Thisted og deles om en omgang nachos til bare 65.- kroner. Så kan en weekend hurtigt fyldes ud i Thisted, var?

Vil du gerne bare ud at nyde byen og måske shoppe lidt? Intet problem! Thisted har en masse spændende handlemuligheder i Thisteds hyggelige gågade. Her kan du shoppe i specialforretninger samt kigge i store og små butikker. Efterfølgende kan du tage hen til Store Torv eller lystbådehavnen og finde en lækker omgang frokost hos Det Gamle Røgeri i Thisted eller spise aftensmad ved Restaurant Bryggen i Thisted.

Karriere og studiejob

Tænker du at tage en uddannelse som sygeplejerske på UCN i Thisted? Så har du gode muligheder for både at finde praktik, studiejob og måske til sidst gøre karriere på hospitalet i Thisted, som er en del af Aalborg Universitetshospital. Her finder du både akutafdeling, intensiv afdeling, fødegang og operationsafsnit - så du har altså mulighed for at finde den vej, du gerne vil som sygeplejerske ved at studere i Thisted. 

Nu vi snakker praktik, så skal du med næsten samtlige uddannelser fra UCN i Thisted i praktik i løbet af din uddannelse. Det giver dig gode muligheder for at få kontakt til arbejdsmarkedet, hvor du i Thisted finder store virksomheder som Tican Slagteriet, Premier Is og Thisted Bryghus. Måske dit næste studiejob bliver som kommunikationsmedarbejder i Premier Is? Der må da næsten være gratis is på jobbet hele sommeren så. Det synes vi ikke, lyder helt ringe!

Hvad kan man lave i Thisted?

Ja, hvad sker der i Thisted? Har du lyst til at være kulturel? Så kan vi blot nævne Nationalpark Thy, Christiansgave, Thisted Lilleby og Thisted Musikteater. I Thisted kan du altså opleve kulturhistoriske minder fra 1950, Danmarks første nationalpark og tage til både foredrag eller se comedy i Thisted Musikteater. 

Har du fået et indtryk af, at Thisted er lidt kedelig og bare en lille flække i Nordjylland? Så prøv lige at oplev Thisted om sommeren. Thisted er en by fuld af liv om sommeren, hvor der seks mandage henover sommeren afholdes torvedage i Thisted. Torvedage i Thisted giver dig mulighed for at mærke den hyggelige stemning i Thisteds gågade, hvor du kan komme forbi kræmmermarkeder og høre livemusik. Sommeren i Thisted byder også op til Sommer by night i Thisted, hvor hele byen har åbent til 22. Til Sommer by night i Thisted kan du og dine nye studiekammerater altså slentre ned gennem Thisted, deltage i sjove aktiviteter og ose butikker. 

Hawaii, surf og vind i håret

Er du til vand? Vind? En følelse af at være på Hawaii? Så er Thisted det helt rigtige sted for dig. Thisted er kendt for Thisted Bryghus, men der er en ting, som Thisted også er kendt for. Måske hjælper det, hvis vi gentager Hawaii? Du læste rigtigt. Cold Hawaii er danskernes svar på hawaii. Cold Hawaii er en kyststrækning i Thy, hvor du er sikret vind i håret og en bølgende fornemmelse under fødderne. Har du aldrig prøvet at surfe før? Bare rolig, ved Cold Hawaii kan du komme på Cold Hawaii Surf Camp eller West Wind Surf Shop og lære at surfe! Udover surfing kan du også ved Cold Hawaii prøve det populære stand up padlesurfing. Så er du bare lidt glad for vandet, så prøv lige at give Thisted en chance! 

Thisted er tæt på havnen og Limfjorden, hvilket gør, at du også har mulighed for bruge din fritid på aktiviteter som sejlads, badning og roning i båd eller kajak. Kan du godt lige at komme helt dybt ned i vandet? Så kan du komme ud at dykke i Thisted Bredning. Thisted er altså en by for dig, som elsker vandet!

Men bare rolig, hvis vandet ikke lige er din kop te, så kan man også godt holde fødderne tørre i Thyhallens fine faciliteter. I Thyhallen finder du både motionscenter, fodboldbaner, håndboldbaner og skaterpark. Du har faktisk også mulighed for at lave parkour eller stå på skateboard. Der er næsten ingen begrænsninger for, hvad du kan lave af aktiviteter i Thyhallen i Thisted.

Find din uddannelse i Thisted her


Annoncer