Kan man uddanne sig til at blive influencer?

At blive influencer er meget attraktiv for mange instagrammere og youtubere. Så derfor sætter vi her fokus på, hvordan man bliver en god influencer, og om du kan uddanne dig til at blive den næste social media stjerne. Læs med lige her!

At blive influencer er meget attraktiv for mange instagrammere og youtubere. Så derfor sætter vi her fokus på, hvordan man bliver en god influencer, og om du kan uddanne dig til at blive den næste social media stjerne.

Det tager tid – så er det tiden værd?

Før vi når til svaret på, hvorvidt det er muligt at uddanne sig som influencer eller ej, så tager vi lige et kig ind i verden for influencer marketing. Derfor har vi spurgt Ole Holdgaard, som står for influencer sitet Loggershut.dk:

Det er rigtig sjovt at være influencer, men tror man, at man komme sovende til at få succes, så må jeg desværre skuffe og sige, at det tager tid, før man bliver en god influencer – og det tager også tid at lave og redigere gode posts på Instagram og videoer på YouTube.

Der findes nemlig ingen genveje til at få succes som instagrammere eller youtuber. Du kan roligt glemme alt om at købe falske følgere, ’synes godt om’, eller kommentarer. For virksomhederne spotter det med det samme – også selv om du sletter gamle posts, for at dække over snyd.

Så det er benhårdt arbejde uanset, om du gerne vil have 3.000 eller de magiske 10.000 følgere på eksempelvis Instagram, så du får adgang til en række nice features, såsom swipe up funktionen, så du kan indsætte links. Har du ikke 10.000 følgere, så kan du alligevel indsætte et link på din Instagram-profil, hvis du ser denne video.

De helt store youtubere og instragrammere kan godt tjene en del penge på at være stjerner på de sociale medier, men penge skal ikke være afgørende for, om du vælger at blive influencer, og dermed reklamerer for brands eller produkter via din SoMe-kanal. Du skal ganske enkelt gøre det fordi, at det er sjovt og ikke mindst lærerigt.

Influencer-uddannelse?

Det lægger indehaveren af Loggershut også vægt på: ”Som influencer kan du gennemgå en meget lærerig proces. Både i forhold til hvad de forskellige medier kan, og hvordan du fremstår på din Instagram- eller YouTube-kanal.” Der er derfor i høj grad tale om learning by doing.

Kan man uddanne sig til at blive influencer. Det korte svar er nej. Men alt det du lærer, imens du er influencer, kan være en særdeles lærerig proces. Og du kan lære af de mange influencers, som allerede findes online.

Hvor starter du så, tænker du måske? Har du allerede en profil, som du tænker er interessant nok, til at virksomhederne gerne vil bruge dig til at reklamere for services eller produkter, så kan du ansøge om at blive influencer via forskellige influencerbureauer.


Annoncer