Vis studentum.dk som: Mobile

Magnus Lyck Hansen, Adelaide, Australien

Navn: Magnus Lyck Hansen

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Adelaide, Australien, The University of Adelaide

Uddannelse i Danmark:
Produktion og Konstruktion, DTU

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Adelaide?

Jeg valgte at tage til Adelaide, da jeg havde et ønske om at studere i Australien for at danne mig et internationalt netværk og for at kunne rejse i netop Australien under og efter opholdet samtidig med. Mit universi-tet/DTU havde en samarbejdsaftale med Adelaide, og da jeg fik tilbudt pladsen på University of Adelaide tænkte jeg ikke længe før jeg sagde pænt ja tak. På dette tidspunkt vidste jeg ikke mere om Adelaide, end hvor det lå.

Hvordan var studielivet i Adelaide?

Mit studieliv i Adelaide opfyldte bestemt mine forventninger. Gennem universitet blev der de første uger ar-rangeret mange sociale events og indgange til at deltage i fællesskaber indenfor alle tænkelige interesseområder. Universitet har stor fokus på at få én integreret i de nye rammer med Orientation Week, Cultural Nights, studenternetværket ESN med ugentlige arrangementer og buddy groups. I mine kurser synes jeg generelt, at folk var gode til at række ud til én, men det krævede selvfølgelig også, at man selv var klar med et smil og en interesse i modparten. Gennem universitet fik jeg således hurtigt en stor social omgangskreds. Dertil hjalp det også, at jeg havde fundet en bolig med varierende national baggrund kun for udvekslingsstuderende.

Fagligheden i mit studieliv levede også op til mine forventninger. Med en planlagt varierende sværhedsgrad i mine kurser havde jeg en god balance mellem at tilegne mig nye akademiske kompetencer og samtidig ud-nytte opholdet gennem andre gøremål som rejser, udflugter og social samvær.

Hvad brugte du din fritid på?

Min fritid blev brugt på at opleve området i og omkring Adelaide med internationale og lokale venner gennem dykning, cykelture i Adelaide Hills omkring byen, svømning i universitets svømmeklub, arrangerede udflugter gennem universitets bjergklatrings- og vandreklub, vinture i Adelaides verdenskendte vindistrikter, fester, besøg på lokale restauranter, rejser til hhv. Kangaroo Island, Cage Diving med hvidhajer i Port Lincoln og en roadtrip ned gennem Australien fra Darwin til Adelaide i vores Spring Break med ni venner. Efter eksamensperioden i sen november rejste jeg rundt i Australien i to måneder.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Adelaide?

De muligheder området omkring Adelaide gav var uden tvivl det bedste. Adelaide lægger med sin placering og yderliggende aktiviteter op til, at man kommer ud af byen og får det maksimale ud af området.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Adelaide?

Jeg havde en god og mindre god overraskelse ved min ankomst og mit ophold. Den gode overraskelse var den gæstfrihed og imødekommende attitude jeg blev mødt af de lokale i Adelaide. Ud fra deres eget udsagn har Adelaide den mest åbne befolkning af alle større australske byer, hvilket jeg godt kan nikke genkendende til efter selv af have besøgt 3 ud af 4 af de byer, der er større end Adelaide. Dette hænger måske sammen med Adelaides opbygning, hvilket var den mindre gode overraskelse. I Adelaide boede der under mit ophold kun 1% af befolkningen inde i bymidten og resten er spredt ud i byens enorme forstadskvarterer. Dette var muligvis medvirkende til, at bymidten ikke vibrerede på samme måde som i andre storbyer.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Adelaide?

Udnyt naturen og området omkring Adelaide! Dyre- og plantelivet og naturen i Adelaide er helt unik og skal opleves på tætteste hold. Der er masser af muligheder, så find din interesse og kom i gang. Det bliver aldrig nemmere at få dine nye bekendtskaber med på ture end her.

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Amalie Vinther, New Castle, Australien

Universitetet skabte et rum for at engagere sig socialt i de mange studenterorganisationer, bl.a. involverede jeg mig selv i en for udvekslingsstudenter. Derigennem deltog jeg i mange fede arrangementer og skabte sociale relationer til alle de andre udvekslingsstuderende. Så generelt synes jeg, at der er fantastiske muligheder for at skabe sig et socialt netværk både med internationale studerende og australiere.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Liv Krongaard, Auckland, New Zealand

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i New Zealand var helt klart, at naturen er så tæt på, og at den er så varierende i forhold til, hvor du befinder dig. Både i forhold til øst- og vestkysten, men på nordøen kan opleve regnskov og meget eksotisk natur, hvor sydøen er præget af rå natur og bjerge.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Sophie Mølgaard Hansen, Wellington, New Zealand

Socialt var det helt fantastisk. Vi var en stor gruppe internationale studerende, som alle boede tæt på hinanden i store huse, tilmed på den samme vej. Det gjorde det super nemt at hænge ud, og der var masse af aktiviteter i starten af semestret, der gjorde vi lærte hinanden at kende.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved fik jeg en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Læs mere